2015-03-20 16:42

2015-03-20 16:42

Viken varvar upp inför serien

FOTBOLL: Full fart på Mossängen

Sju träningsmatcher spelas i Åmål denna helg. IF Vikens herrlag är ett av lagen som varvar upp ordentligt inför seriestarten.

I dag spelar division 4-laget IF Viken från fyran mot Eds FF från division 5 på konstgräset i Åmål. Viken har så här långt tre träningsmatcher bakom sig och har tagit ”en poäng” på dessa. Senast blev det förlust med 2-3 mot Bengtsfors. I den matchen kom Viken till spel med åtta juniorer.

– Killarna gjorde en bra match, framför allt i första halvlek. Men ju längre matchen led så kom de individuella misstagen. Vi tappade lite organisation. Men det är förståeligt med så många unga killar, som provar på seniorsammanhang, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Vikens mål i den matchen gjordes av Jesper Aronsson och Hossam Kaawach Pradenas.

Viken har tidigare spelat 3-3 mot Töcksfors och förlorat med 1-4 mot Säffle FF U.

Flera rutinerade Vikenspelare är skadade. Av dem är Markus Albinsson aktuell för spel mot Eds FF i dag. I övrigt väntas spelare som Thomas Sääv, Christian Rahm, Johannes Ovesen och Linus Fritzon in i laget inför seriestarten.

– Det ser bättre ut för varje dag som går. Jag ser fram emot en härlig mix av unga och mer rutinetrade spelare mot Ed, säger Magnus Wallin.

Konstgräset i Åmål är något av uppsamlingsplats för lag från Dalsland och från Säffle. Denna helg spelas sju matcher på Mossängens IP.

Division 3-laget IFK Åmål spelar redan i dag på förmiddagen mot Brålanda – och så igen på tisdag, en kittlande match mot Melleruds IF.

I dag spelar division 4-laget IF Viken från fyran mot Eds FF från division 5 på konstgräset i Åmål. Viken har så här långt tre träningsmatcher bakom sig och har tagit ”en poäng” på dessa. Senast blev det förlust med 2-3 mot Bengtsfors. I den matchen kom Viken till spel med åtta juniorer.

– Killarna gjorde en bra match, framför allt i första halvlek. Men ju längre matchen led så kom de individuella misstagen. Vi tappade lite organisation. Men det är förståeligt med så många unga killar, som provar på seniorsammanhang, säger Vikens tränare Magnus Wallin.

Vikens mål i den matchen gjordes av Jesper Aronsson och Hossam Kaawach Pradenas.

Viken har tidigare spelat 3-3 mot Töcksfors och förlorat med 1-4 mot Säffle FF U.

Flera rutinerade Vikenspelare är skadade. Av dem är Markus Albinsson aktuell för spel mot Eds FF i dag. I övrigt väntas spelare som Thomas Sääv, Christian Rahm, Johannes Ovesen och Linus Fritzon in i laget inför seriestarten.

– Det ser bättre ut för varje dag som går. Jag ser fram emot en härlig mix av unga och mer rutinetrade spelare mot Ed, säger Magnus Wallin.

Konstgräset i Åmål är något av uppsamlingsplats för lag från Dalsland och från Säffle. Denna helg spelas sju matcher på Mossängens IP.

Division 3-laget IFK Åmål spelar redan i dag på förmiddagen mot Brålanda – och så igen på tisdag, en kittlande match mot Melleruds IF.