2015-03-20 12:33

2015-03-20 12:34

Segrar till Åmålslöpare i vårupptakten

LÖPNING: Hagelbrand lockar Wass att bli veteran på riktigt

Åmålslöparna samlar vinster. Medan Conny Wass flyttar fram bland Göteborgsvarvets startplaceringar, tar Jan Hagelbrand SM-guld.

Trots att Elias Björnson är borträknad för säsongen, fortsätter Spring Åmål att plocka fram resultat. Förra helgen vann Conny Wass med god marginal Göteborgsvarvets seedningslopp i Uddevalla. Tvåan sprang i mål 37 sekunder efter Åmålslöparen.

Lyckades exakt

– Innan loppet i lördags sa jag till min bekantskapskrets att jag satsar på att springa milen på 33.30. Att jag faktiskt lyckades med den tiden exakt var pricken över i:et, säger Conny Wass.

Seedningsloppen pågår mellan juni och mars på olika ställen i landet. Bra resultat under dessa lopp kan innebära en framflyttad startplacering i Göteborgsvarvet.

Tar rygg på eliten

– Jag räknar med att hamna i elitgruppen i år. Där finns det fler erfarna löpare att ta rygg på och då är det lättare att springa på en bra tid, säger Wass.

Conny Wass har som mål att springa Göteborgsvarvet på en timme och fjorton minuter. Ett delmål inför den målsättningen är att springa milen på mindre än 33 minuter. Ytterligare ett mål inför säsongen är att börja tävla i rena veteranklasser.

Det var träningskamraten Jan Hagelbrand som tipsade Wass om att ersätta tävlingarna för motionärer med veterantävlingar. Själv tävlar Hagelbrand var fjortonde dag i veteranklassen M60, senast i Borås. Efter ett jämnt upplopp tog han SM-guld på 1500 meter i sin klass.

Med knapp marginal

– Jag drog hela loppet, men det var en som lyckades hänga med under hela upploppet. Inte ens i mål visste jag vem av oss som vunnit. Det visade sig att jag tog hem vinsten med tre hundradelars marginal, säger Hagelbrand.

Trots att Elias Björnson är borträknad för säsongen, fortsätter Spring Åmål att plocka fram resultat. Förra helgen vann Conny Wass med god marginal Göteborgsvarvets seedningslopp i Uddevalla. Tvåan sprang i mål 37 sekunder efter Åmålslöparen.

Lyckades exakt

– Innan loppet i lördags sa jag till min bekantskapskrets att jag satsar på att springa milen på 33.30. Att jag faktiskt lyckades med den tiden exakt var pricken över i:et, säger Conny Wass.

Seedningsloppen pågår mellan juni och mars på olika ställen i landet. Bra resultat under dessa lopp kan innebära en framflyttad startplacering i Göteborgsvarvet.

Tar rygg på eliten

– Jag räknar med att hamna i elitgruppen i år. Där finns det fler erfarna löpare att ta rygg på och då är det lättare att springa på en bra tid, säger Wass.

Conny Wass har som mål att springa Göteborgsvarvet på en timme och fjorton minuter. Ett delmål inför den målsättningen är att springa milen på mindre än 33 minuter. Ytterligare ett mål inför säsongen är att börja tävla i rena veteranklasser.

Det var träningskamraten Jan Hagelbrand som tipsade Wass om att ersätta tävlingarna för motionärer med veterantävlingar. Själv tävlar Hagelbrand var fjortonde dag i veteranklassen M60, senast i Borås. Efter ett jämnt upplopp tog han SM-guld på 1500 meter i sin klass.

Med knapp marginal

– Jag drog hela loppet, men det var en som lyckades hänga med under hela upploppet. Inte ens i mål visste jag vem av oss som vunnit. Det visade sig att jag tog hem vinsten med tre hundradelars marginal, säger Hagelbrand.