2015-03-11 13:26

2015-03-11 13:26

61 unga åkare i Knattesväng

ALPINT: Många deltagare i Högheden

Årets upplaga av Knattesvängen i Högheden för de allra yngsta utförsåkarna lockade över 60 deltagare.

Knattesvängen var sista tävlingen för säsongen för de yngre åkarna. Tävlingen lockade cirka 60 unga åkare upp till 10 år från Västra Götaland och Värmland. Det var betydligt fler än förra året.

I den lägsta klassen, 0-8 år, tas ingen tid på åkarna utan det handlar mer om att känna på tävlingsnerven, klara av banan och ta sig i mål. Alla delar på förstaplatsen och får ett minnespris. I de båda klasserna deltog 32 åkare men det var flickorna som dominerade. Hela 22 flickor startade i klassen.

Däremot fick de äldsta, 9-10 år, köra med tidtagning. I D9-10 vann Jennifer Olsson från Sunne. Bästa hemmaåkare var Elin Forsdahl på en femteplats. I H9-10 segrade Elliot De Susini från Väst Alpin SK i Göteborg. Bästa åkare från Högheden var Leo Godtman med en fjärdeplats.

Knattesvängen var sista tävlingen för säsongen för de yngre åkarna. Tävlingen lockade cirka 60 unga åkare upp till 10 år från Västra Götaland och Värmland. Det var betydligt fler än förra året.

I den lägsta klassen, 0-8 år, tas ingen tid på åkarna utan det handlar mer om att känna på tävlingsnerven, klara av banan och ta sig i mål. Alla delar på förstaplatsen och får ett minnespris. I de båda klasserna deltog 32 åkare men det var flickorna som dominerade. Hela 22 flickor startade i klassen.

Däremot fick de äldsta, 9-10 år, köra med tidtagning. I D9-10 vann Jennifer Olsson från Sunne. Bästa hemmaåkare var Elin Forsdahl på en femteplats. I H9-10 segrade Elliot De Susini från Väst Alpin SK i Göteborg. Bästa åkare från Högheden var Leo Godtman med en fjärdeplats.