2015-03-06 12:16

2015-03-06 12:48

Nya spelare till Åmåls SK

ISHOCKEY: Klubb i värvartagen

Åmåls SK har gjort klart med två nya spelare; Marcus Berg och Garrett Nystedt, till klubben inför nästa års säsong.

Bara knappt två veckor efter att Åmåls SK säkrade fortsatt spel i division två skrev de första nyförvärven på sina kontrakt inför säsongen 2015-2016.

– Den första satsningen vi behöver göra inför kommande säsong är att förstärka alla lagdelar. Vi vill värva både målvakter, backar och forwards och vi jagar framför allt genom kontakter, säger Mikael Engberg, ordförande för Åmåls SK.

Växt upp i Åmål

Tack vare just kontakter kunde klubben göra två av sina nyförvärv i ett så här tidigt skede. Marcus Berg, 19, är född och uppväxt med ishockey i Åmål. Han har spelat hockey sedan han var fyra-fem år och efter högstadiet bestämde han sig för att satsa på sporten. Följden blev att han började Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och IFK Ores hockeyprofil i Furudal.

Spel på elitnivå

Det har blivit två säsonger i J18 Elit, Sveriges högsta liga för 17- och 18-åringar. Som spelare i IFK Ore har han mött juniorlag från exempelvis Färjestad BK, Leksands IF och Brynäs IF. Senaste säsongen spelade Marcus i A-laget i division 2 Västra B.

– Det har varit en oerhörd och nyttig resa, både på isen och utanför. Lika mycket som jag har lärt mig spela bättre hockey har jag blivit bättre på att diska och tvätta, säger Markus Berg.

Kanadensisk spelare

Det andra nyförvärvet är Garrett Nystedt, 24, och som spelat tillsammans med Marcus Berg i IFK Ore. Det är genom den vänskapen som Garrett Nystedt också valde att söka sig till Åmål.

Från början är Nystedt från Sault Sainte Marie i Kanada. Som efternamnet antyder är Sverige inte helt främmande för honom. I själva verket växte hans farföräldrar upp i Uppsala innan de emigrerade till Kanada. Trots påbrået i släkten är det inte orsaken till varför Nystedt började spela hockey i Sverige.

– Jag har ofta sett svenska hockeyspelare på tv. Det var en dröm jag hade att besöka platser där de har växt upp, säger Garrett Nystedt.

Han har också hunnit spela några år i Tjeckien.

God ledare

Totalt har Garrett Nystedt spelat hockey i tjugo år. Under sin säsong i IFK Ore var han lagkapten, vilket inte är en vanlig bedrift att lyckas med som ny i ett land. Hans vision som ledare är att först när alla är med och delaktiga, kan det bli ett riktigt bra lag.

Bra tillskott

Båda förvärven är moderna i sitt spel. De åker mycket skridskor, jagar puck i anfallszon och skapar tillfällen. Bergs främsta egenskaper är att han gärna trampar skridskor och kan bjuda på kroppsstyrka, medan Nystedt är en stark defensiv forward.

- Vi har sett båda spelarna på träning hos oss, och jag är säker på att detta blir bra tillskott i det lagbygge vi jobbar med till nästa säsong, säger tränare Ken Eddy.

Bara knappt två veckor efter att Åmåls SK säkrade fortsatt spel i division två skrev de första nyförvärven på sina kontrakt inför säsongen 2015-2016.

– Den första satsningen vi behöver göra inför kommande säsong är att förstärka alla lagdelar. Vi vill värva både målvakter, backar och forwards och vi jagar framför allt genom kontakter, säger Mikael Engberg, ordförande för Åmåls SK.

Växt upp i Åmål

Tack vare just kontakter kunde klubben göra två av sina nyförvärv i ett så här tidigt skede. Marcus Berg, 19, är född och uppväxt med ishockey i Åmål. Han har spelat hockey sedan han var fyra-fem år och efter högstadiet bestämde han sig för att satsa på sporten. Följden blev att han började Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och IFK Ores hockeyprofil i Furudal.

Spel på elitnivå

Det har blivit två säsonger i J18 Elit, Sveriges högsta liga för 17- och 18-åringar. Som spelare i IFK Ore har han mött juniorlag från exempelvis Färjestad BK, Leksands IF och Brynäs IF. Senaste säsongen spelade Marcus i A-laget i division 2 Västra B.

– Det har varit en oerhörd och nyttig resa, både på isen och utanför. Lika mycket som jag har lärt mig spela bättre hockey har jag blivit bättre på att diska och tvätta, säger Markus Berg.

Kanadensisk spelare

Det andra nyförvärvet är Garrett Nystedt, 24, och som spelat tillsammans med Marcus Berg i IFK Ore. Det är genom den vänskapen som Garrett Nystedt också valde att söka sig till Åmål.

Från början är Nystedt från Sault Sainte Marie i Kanada. Som efternamnet antyder är Sverige inte helt främmande för honom. I själva verket växte hans farföräldrar upp i Uppsala innan de emigrerade till Kanada. Trots påbrået i släkten är det inte orsaken till varför Nystedt började spela hockey i Sverige.

– Jag har ofta sett svenska hockeyspelare på tv. Det var en dröm jag hade att besöka platser där de har växt upp, säger Garrett Nystedt.

Han har också hunnit spela några år i Tjeckien.

God ledare

Totalt har Garrett Nystedt spelat hockey i tjugo år. Under sin säsong i IFK Ore var han lagkapten, vilket inte är en vanlig bedrift att lyckas med som ny i ett land. Hans vision som ledare är att först när alla är med och delaktiga, kan det bli ett riktigt bra lag.

Bra tillskott

Båda förvärven är moderna i sitt spel. De åker mycket skridskor, jagar puck i anfallszon och skapar tillfällen. Bergs främsta egenskaper är att han gärna trampar skridskor och kan bjuda på kroppsstyrka, medan Nystedt är en stark defensiv forward.

- Vi har sett båda spelarna på träning hos oss, och jag är säker på att detta blir bra tillskott i det lagbygge vi jobbar med till nästa säsong, säger tränare Ken Eddy.