2015-02-04 17:32

2015-02-04 17:32

Alliansdag med FBK-spelare i Åmål

ISHOCKEY: "Vi ser det som ett led i att stärka ishockeyn"

I morgon, fredag, får Åmåls SK besök av A-lagsspelare från Färjestad BK. Arrangemanget är en del av Hockeyalliansen och FBK ser fram emot att få komma till Dalsland.
– Vi tycker att det här är jättekul, säger Daniel Samuelsson, informatör på FBK.

Öppet hus–Alliansdagen har tidigare arrangerats ibland annat Säffle och Filipstad och i morgon är det Åmåls tur. Sju A-lagsspelare från FBK, Ludwig Byström, Shawn Lalonde, Niklas Arell, Ida Lindahl, Sara Kask, Alexandra Skoog och Sofia Jigelind besöker ÅSK under eftermiddagen.

– De kommer sitta och snacka lite och sen kommer de att vara med på isen två pass, först med U-15, U-13 och U-12 och sen med tjejerna, U-10 och kul på is, säger Sigvard Lundell, vice ordförande i ÅSK. Spelarna här ser fram emot det. Det finns ju andra favoritlag än FBK för killarna i Åmål så jag tror att Färjestad gärna vill göra lite reklam här också.

Vill skapa intresse

Enligt Daniel Samuelsson på Färjestad hoppas man att Hockeyalliansen och Alliansdagarna ska inspirera ungdomar till att engagera sig i sporten.

– Vi är till för att stärka ungdomshockeyn i hela regionen, säger han. Och även om Åmål inte ligger i Värmland så är de en naturlig del i den värmländska hockeyn och har varit det länge. Förhoppningsvis kan färjestadsspelarna inspirera ungdomarna att börja eller fortsätta med ishockey.

En av de besökande spelarna, Ida Lindahl, är dessutom Åmålsbo och fostrad i ÅSK.

– Hon är född -98 och går fotbollslinjen på Karlbergsgymnasiet, säger Sigvard Lundell. Hon spelar fotboll för Viken också.

Och FBK ser det som en bonus att få med sig Ida Under dagen.

– Det tycker vi naturligtvis är extra roligt när vi kan ha med oss en lokal spelare, säger Daniel Samuelsson.

Mingel och autografer

Klubbarna sätter själva programmen för Alliansdagarna och i Åmål börjar arrangemanget med mingel. Sedan går man vidare med två ispass och dagen avslutas med autografskrivning och fika. Det hela drar i gång klockan fyra i ishallen i Åmål.

Öppet hus–Alliansdagen har tidigare arrangerats ibland annat Säffle och Filipstad och i morgon är det Åmåls tur. Sju A-lagsspelare från FBK, Ludwig Byström, Shawn Lalonde, Niklas Arell, Ida Lindahl, Sara Kask, Alexandra Skoog och Sofia Jigelind besöker ÅSK under eftermiddagen.

– De kommer sitta och snacka lite och sen kommer de att vara med på isen två pass, först med U-15, U-13 och U-12 och sen med tjejerna, U-10 och kul på is, säger Sigvard Lundell, vice ordförande i ÅSK. Spelarna här ser fram emot det. Det finns ju andra favoritlag än FBK för killarna i Åmål så jag tror att Färjestad gärna vill göra lite reklam här också.

Vill skapa intresse

Enligt Daniel Samuelsson på Färjestad hoppas man att Hockeyalliansen och Alliansdagarna ska inspirera ungdomar till att engagera sig i sporten.

– Vi är till för att stärka ungdomshockeyn i hela regionen, säger han. Och även om Åmål inte ligger i Värmland så är de en naturlig del i den värmländska hockeyn och har varit det länge. Förhoppningsvis kan färjestadsspelarna inspirera ungdomarna att börja eller fortsätta med ishockey.

En av de besökande spelarna, Ida Lindahl, är dessutom Åmålsbo och fostrad i ÅSK.

– Hon är född -98 och går fotbollslinjen på Karlbergsgymnasiet, säger Sigvard Lundell. Hon spelar fotboll för Viken också.

Och FBK ser det som en bonus att få med sig Ida Under dagen.

– Det tycker vi naturligtvis är extra roligt när vi kan ha med oss en lokal spelare, säger Daniel Samuelsson.

Mingel och autografer

Klubbarna sätter själva programmen för Alliansdagarna och i Åmål börjar arrangemanget med mingel. Sedan går man vidare med två ispass och dagen avslutas med autografskrivning och fika. Det hela drar i gång klockan fyra i ishallen i Åmål.