2015-02-02 18:52

2015-02-03 11:02

Skoftebyn vann Tössecupen

FUTSAL: Dramatik och spänning i seniorernas final

En omdiskuterad straff avgjorde finalen i årets upplaga av Tössecupen när Skoftebyns IF vann över SK Sifhälla med 3-2.

Det var andra året i rad som SK Sifhälla förlorade en final i Tössecupen, som arrangerades för 37:e året av Tösse IF. Förra året förlorade Sifhälla mot IFK Åmål med 1-0. I år blev det en mer målrik finalmatch mellan Sifhälla och Skoftebyns IF. Båda lagen kämpade hårt och hade en hel del chanser men när matchtiden var slut stod det 2-2.

Domarna fick ta till förlängning med 5 minuter och med bara sekunder kvar av den blåste domaren av matchen och dömde frispelsstraff till förmån för Skoftebyn Sifhällaspelarna protesterade mot beslutet men domaren vek inte från sitt beslut. Skoftebyn kunde sätta straffen i målet bakom Jakob Gambring och slutresultatet fastställdes till 3-2.

Efter matchen fortsatte diskussionen om domslutet och där tonläget blev såpass hårt att domaren gav Gambring ett rött kort.

SK Sifhälla tog sig till final genom att besegra IFK Åmål i seminfinalen med 4-2. IFK Åmål hade i sin tur vunnit efter en spännande straffläggning över Färgelanda med 7-6.

Skoftebyn mötte IF Viken i sin kvartsfinal och även blev det straffläggning efter oavgjort när slutsignalen gick. Viken fick se sig besegrat med 6-7. Skoftebyn tog sig sedan vidare till finalen genom att besegra FC Ultras från Bengtsfors med 1-0.

Mer om Tössecupen från ungdomarnas och damernas turnering kan läsas i den kommande torsdagstidningen.

Det var andra året i rad som SK Sifhälla förlorade en final i Tössecupen, som arrangerades för 37:e året av Tösse IF. Förra året förlorade Sifhälla mot IFK Åmål med 1-0. I år blev det en mer målrik finalmatch mellan Sifhälla och Skoftebyns IF. Båda lagen kämpade hårt och hade en hel del chanser men när matchtiden var slut stod det 2-2.

Domarna fick ta till förlängning med 5 minuter och med bara sekunder kvar av den blåste domaren av matchen och dömde frispelsstraff till förmån för Skoftebyn Sifhällaspelarna protesterade mot beslutet men domaren vek inte från sitt beslut. Skoftebyn kunde sätta straffen i målet bakom Jakob Gambring och slutresultatet fastställdes till 3-2.

Efter matchen fortsatte diskussionen om domslutet och där tonläget blev såpass hårt att domaren gav Gambring ett rött kort.

SK Sifhälla tog sig till final genom att besegra IFK Åmål i seminfinalen med 4-2. IFK Åmål hade i sin tur vunnit efter en spännande straffläggning över Färgelanda med 7-6.

Skoftebyn mötte IF Viken i sin kvartsfinal och även blev det straffläggning efter oavgjort när slutsignalen gick. Viken fick se sig besegrat med 6-7. Skoftebyn tog sig sedan vidare till finalen genom att besegra FC Ultras från Bengtsfors med 1-0.

Mer om Tössecupen från ungdomarnas och damernas turnering kan läsas i den kommande torsdagstidningen.