2015-01-28 18:53

2015-01-28 18:53

Ungdomar sparkar i gång cup

FOTBOLL: Full fart i två dagar

Kommande helg avgörs traditionsenligt Tössecupen i inomhusfotboll i Karlbergshallen. Först ut på lördagen är ungdomarna, men det spelas också en turnering för damseniorer.

Tössecupen spelas traditionellt sista helgen i januari och kommande helg är det dags igen. Söndagens herrseniortävling har flest år på nacken, den spelas i år för 37:e året i rad.

Redan på lördag morgon rullar turneringen i gång med spel i A-hallen för P10, P12, P14, F15 och damseniorer. Arrangörsklubben Tösse IF har sitt utmanar lag i P10-klassen, i övriga klasser finns Åmålslagen IF Viken och IFK Åmål representerade.

På senare år har turneringen utvecklats till en folkfest över två dagar där ungdomarna går ut först. Myclket folk, många föräldrar på läktaren.

Åmålsföreningarna utmanas av en hel del lag utifrån, främst från övriga Dalsland.

Möter rosa motstånd

I Bollhallen strax intill spelar P15 och P17, 15-åringarna i serieform eftersom inte så många lag anmält sig.I damturneringen utmanas IF Viken bland andra av Avenyn United FC i rosa dräkter. Lagen ställs mot varandra redan i kvartsfinalen.

Ungdomsvarianten av Tössecupen pågår hela dagen i Karlbergshallen.

IFK Åmål utmanas

I herrseniorklassen är IFK Åmål regerande mästare. IF Viken kommer till spel med två lag. Fengersfors IK och Tösse IF finns förstås också bland utmanarna, liksom Svanskogs IF som vann IF Vikens inomhusturnering.

Tössecupen spelas traditionellt sista helgen i januari och kommande helg är det dags igen. Söndagens herrseniortävling har flest år på nacken, den spelas i år för 37:e året i rad.

Redan på lördag morgon rullar turneringen i gång med spel i A-hallen för P10, P12, P14, F15 och damseniorer. Arrangörsklubben Tösse IF har sitt utmanar lag i P10-klassen, i övriga klasser finns Åmålslagen IF Viken och IFK Åmål representerade.

På senare år har turneringen utvecklats till en folkfest över två dagar där ungdomarna går ut först. Myclket folk, många föräldrar på läktaren.

Åmålsföreningarna utmanas av en hel del lag utifrån, främst från övriga Dalsland.

Möter rosa motstånd

I Bollhallen strax intill spelar P15 och P17, 15-åringarna i serieform eftersom inte så många lag anmält sig.I damturneringen utmanas IF Viken bland andra av Avenyn United FC i rosa dräkter. Lagen ställs mot varandra redan i kvartsfinalen.

Ungdomsvarianten av Tössecupen pågår hela dagen i Karlbergshallen.

IFK Åmål utmanas

I herrseniorklassen är IFK Åmål regerande mästare. IF Viken kommer till spel med två lag. Fengersfors IK och Tösse IF finns förstås också bland utmanarna, liksom Svanskogs IF som vann IF Vikens inomhusturnering.