2018-02-06 13:04

2018-02-07 08:32

Kjell Westö och David Nyman gästar Sagabion

ÅMÅL: Årets första författarkväll

"Årets första författarkväll anordnas i Åmål. David Nyman berättar om sin roman ”Nerverna” och Kjell Westö berättar om sin sjunde roman ”Den svavelgula himlen”."

På torsdag gästar författarna David Nyman och Kjell Westö Åmål. Arrangemanget äger rum på Sagabion i Åmål, dit författarkvällarna nu flyttats. Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Författarcentrum Väst med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan.

Återkommande gäst

Våren 2014 hade Kjell Westö och Marjaneh Bakhtiari en författarkväll på Café XO i Åmål. Då pratade Westö om sin roman ”Hägring 38”. Nu ska han prata om sin sjunde roman ”Den svavelgula himlen”.

Kjell Westö är en av våra lästa och uppskattade nordiska författare. Han debuterade som poet 1986 och tre år därefter gav han ut sitt första prosaverk: Utslag och andra noveller, som blev en kritikerframgång och nominerades till Finlandiapriset.

1996 fick han sitt genombrott med första romanen Drakarna över Helsingfors. ”Den svavelgula himlen” är Westös sjunde roman och har kommit ut på svenska, finska, norska och danska.

David Nyman har prisats som grafisk formgivare på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Han är född i Sörmland, uppväxt i Hälsingland, bott i Stockholm och Los Angeles. Numera bor han i Malmö och arbetar som grafisk formgivare och frilansskribent.

Han gör debut

Romanen ”Nerverna” är hans debut som författare och den har hyllats av kritiker och läsare och nominerats till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. En verklighetsbaserad arbetarklasskildring om det svenska folkhemmet och en tidlös berättelse om hur psykisk sjukdom kan slita sönder en familj.

På torsdag gästar författarna David Nyman och Kjell Westö Åmål. Arrangemanget äger rum på Sagabion i Åmål, dit författarkvällarna nu flyttats. Författarkvällarna är ett samarbete mellan Bokdagar i Dalsland och Författarcentrum Väst med stöd från Studieförbundet Vuxenskolan.

Återkommande gäst

Våren 2014 hade Kjell Westö och Marjaneh Bakhtiari en författarkväll på Café XO i Åmål. Då pratade Westö om sin roman ”Hägring 38”. Nu ska han prata om sin sjunde roman ”Den svavelgula himlen”.

Kjell Westö är en av våra lästa och uppskattade nordiska författare. Han debuterade som poet 1986 och tre år därefter gav han ut sitt första prosaverk: Utslag och andra noveller, som blev en kritikerframgång och nominerades till Finlandiapriset.

1996 fick han sitt genombrott med första romanen Drakarna över Helsingfors. ”Den svavelgula himlen” är Westös sjunde roman och har kommit ut på svenska, finska, norska och danska.

David Nyman har prisats som grafisk formgivare på Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Han är född i Sörmland, uppväxt i Hälsingland, bott i Stockholm och Los Angeles. Numera bor han i Malmö och arbetar som grafisk formgivare och frilansskribent.

Han gör debut

Romanen ”Nerverna” är hans debut som författare och den har hyllats av kritiker och läsare och nominerats till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris. En verklighetsbaserad arbetarklasskildring om det svenska folkhemmet och en tidlös berättelse om hur psykisk sjukdom kan slita sönder en familj.

  • Ina Sollander

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.