2017-09-14 10:18

2017-09-14 10:18

Åmålsmusiker kompar Ebba Forsberg

ÅMÅL: Åmålsmusiker står bakom

Åmålsmusikerna Marcus Holm och Andreas Galle ingår i Ångmaskinen. På Medborgarhuset i Säffle skall bandet kompa Ebba Forsberg.

Den 13 oktober kommer sångerskan Ebba Forsberg till Medis i Säffle och framträder tillsammans med Ångmaskinen. Det blir musik av bland andra Bob Dylan och Leonard Cohen och Tom Waits. Tidigare i år kunde vi höra Ebba Forsberg framföra Leonards Cohens Halleluja på Idrottsgalan, som sändes i SVT.

Ebba Forsberg har arbetat som musiker i 30 år. Hon började köra bakom gruppen Eldkvarn 1986 och har sedan turnerat mycket med Ulf Lundell och Imperiet. Under ett par år var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon också spelade dragspel. Ebba Forsberg skriver också egen musik och har gett ut sju skivor.

2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylan-låtar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits. Den skivan blev grammisnominerad.

I Säffle uppträder Ebba tillsammans med Ångmaskinen. Medlemmarna kommer från Uddevalla och Åmål och har spelat med bland andra Robert Broberg, Pugh Rogefeldt, Lars Winnerbäck, Nils Landgren, Jack Vreeswijk och Staffan Hellstrand.

I Ångmaskinen ingår basisten Marcus Holm från Åmål. Där ingår också tidigare Åmålsbon Andreas Galle.

Den 13 oktober kommer sångerskan Ebba Forsberg till Medis i Säffle och framträder tillsammans med Ångmaskinen. Det blir musik av bland andra Bob Dylan och Leonard Cohen och Tom Waits. Tidigare i år kunde vi höra Ebba Forsberg framföra Leonards Cohens Halleluja på Idrottsgalan, som sändes i SVT.

Ebba Forsberg har arbetat som musiker i 30 år. Hon började köra bakom gruppen Eldkvarn 1986 och har sedan turnerat mycket med Ulf Lundell och Imperiet. Under ett par år var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon också spelade dragspel. Ebba Forsberg skriver också egen musik och har gett ut sju skivor.

2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylan-låtar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits. Den skivan blev grammisnominerad.

I Säffle uppträder Ebba tillsammans med Ångmaskinen. Medlemmarna kommer från Uddevalla och Åmål och har spelat med bland andra Robert Broberg, Pugh Rogefeldt, Lars Winnerbäck, Nils Landgren, Jack Vreeswijk och Staffan Hellstrand.

I Ångmaskinen ingår basisten Marcus Holm från Åmål. Där ingår också tidigare Åmålsbon Andreas Galle.