2017-09-06 07:58

2017-09-06 07:58

Ny indiepopduo kommer till Åmål

MUSIK: Släppte första ep:n i somras

Den elektroniska indiepopduon Be My Mood, med Lucas Ljung och Elin Lindqvist, håller på att lansera sig och göra sig ett namn. I somras kom första ep:n och i morgon, fredag, spelar de på restaurang Hörnan i Åmål.

Hörnan har en lång tid satsat på livemusik, men Be My Mood sticker ut bland bokningarna. Lucas Ljung blev nyligen klar med sin kandidatexamen i klassiskt piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Elin Lindqvist gick ut eftergymnasiala yrkesutbildningen Stockholms Musikalartistutbildning.

Med saxofon

Deras gemensamma band Be My Mood är förhållandevis nytt. Bandet är bildat i år och första ep:n släpptes i somras. Till låten ”Midnight thoughts”, där saxofonisten Micke Emilsson gästspelar, finns också en musikvideo regisserad av Lucas Ljung, med bilder från en stämningsfull Stockholmsnatt, mörk men färgrik, lite lagom halvsuddig och förvriden.

Be My Mood är inget projekt vid sidan av andra musikaliska karriärer. Lucas Ljung och Elin Lindqvist satsar för fullt.

– Vi är väldigt intresserade av det här bandet, även om det är svårt att säga vart det tar oss, säger Lucas Ljung.

Efter att ep:n släpptes har det blivit mer spelningar, hittills framför allt i Stockholm. Musiken är melodiös, musikalisk elektronisk indiepop.

– Men jag ser inte riktigt olika genrer. Jag ser allt bara som musik, säger Lucas Ljung.

Spelningen på Hörnan är ovanligt lång för ett så nytt band, tre gånger 45 minuter, så de kan behöva komplettera med någon cover, men fokus är definitivt den egna musiken. Lucas Ljung har skrivit låtar sedan han var barn, så det finns många att välja på, även om inte så många är släppta.

– Än så försöker vi mest spela runt, och sprida musiken, säger han.

– Vi försöker lansera oss och vår musik och vårt sound. Ep:n var ett sätt att tydliggöra oss och vår ståndpunkt.

Lucas Ljung och Elin Lindqvist kommer från Stockholm och har ingen koppling till Åmål sedan tidigare. De kom i kontakt med Hörnans ägare via en annons om att där fanns möjlighet till spelningar. Han gillade vad han hörde och på den vägen är det.

Hörnan har en lång tid satsat på livemusik, men Be My Mood sticker ut bland bokningarna. Lucas Ljung blev nyligen klar med sin kandidatexamen i klassiskt piano vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Elin Lindqvist gick ut eftergymnasiala yrkesutbildningen Stockholms Musikalartistutbildning.

Med saxofon

Deras gemensamma band Be My Mood är förhållandevis nytt. Bandet är bildat i år och första ep:n släpptes i somras. Till låten ”Midnight thoughts”, där saxofonisten Micke Emilsson gästspelar, finns också en musikvideo regisserad av Lucas Ljung, med bilder från en stämningsfull Stockholmsnatt, mörk men färgrik, lite lagom halvsuddig och förvriden.

Be My Mood är inget projekt vid sidan av andra musikaliska karriärer. Lucas Ljung och Elin Lindqvist satsar för fullt.

– Vi är väldigt intresserade av det här bandet, även om det är svårt att säga vart det tar oss, säger Lucas Ljung.

Efter att ep:n släpptes har det blivit mer spelningar, hittills framför allt i Stockholm. Musiken är melodiös, musikalisk elektronisk indiepop.

– Men jag ser inte riktigt olika genrer. Jag ser allt bara som musik, säger Lucas Ljung.

Spelningen på Hörnan är ovanligt lång för ett så nytt band, tre gånger 45 minuter, så de kan behöva komplettera med någon cover, men fokus är definitivt den egna musiken. Lucas Ljung har skrivit låtar sedan han var barn, så det finns många att välja på, även om inte så många är släppta.

– Än så försöker vi mest spela runt, och sprida musiken, säger han.

– Vi försöker lansera oss och vår musik och vårt sound. Ep:n var ett sätt att tydliggöra oss och vår ståndpunkt.

Lucas Ljung och Elin Lindqvist kommer från Stockholm och har ingen koppling till Åmål sedan tidigare. De kom i kontakt med Hörnans ägare via en annons om att där fanns möjlighet till spelningar. Han gillade vad han hörde och på den vägen är det.