2017-08-09 16:24

2017-08-09 16:24

Sofie Reed tar hjälp på scenen

MUSIK: Enkvinnasorkestern tillbaka i Åmål med förstärkning

Den här gången blev det ingen spelning under Åmåls bluesfest men nu är publikfavoriten Sofie Reed tillbaka i Åmål. På fredagskvällen spelar på Sjösidan, tillsammans med Russell Jackson.

Åmålspubliken, som är van att se Sofie Reed, är inte van att se henne med en ackompanjatör på scenen. Men den här gången har svenskamerikanskan givit sig ut på turné med en basist, nämligen Russell Jackson. Han medverkar också på Reeds senaste album, ”Rocky road”.

Sångerskan och musikern Sofie Reed kommer från Ludvika i Dalarna. Adressen de senaste decennierna har varit Colorado i USA. Men dalmålet har hon kvar och hon besöker också Sverige så ofta hon kan, helst flera gånger om året. Hon kommer med sitt speciella stränginstrument, en dulcimer, sin stompbox, sitt munspel och förstås sin oefterhärmliga sång. Sofie Reed kör både egna och andras låtar.

I år blev det ingen spelning på bluesfesten, där hon annars slog igenom och blev favorit bland gatumusikanterna vid bluesfestivalen för fyra år sedan, 2013. Sedan dess har hon besökt bluesfesten varje år, utom i år.

2013 var också den omtalade festival som blev så välbesökt på gator och krogar, men där festivalarrangören gick back, vilket senare på hösten ledde till en insamlingskampanj för bluesfestens bevarande Sofie Reed flög in till ”välgörenhetskonserten” i oktober 2013.

Nu är Sofie Reed tillbaka i Sverige och tillsammans med Russel Jackson spelade hon nyligen vid Timmerhusen i Dals Ed inför ett 60-tal personer. Bluesmusiken är ju själva grundbulten i Sofie Reeds artisteri, men i Ed blev det också en hel del musik ur den traditionella svenska musikskatten.

Nu blir det säkert mer av en klubbspelning, på Sjösidan i Åmål.

Åmålspubliken, som är van att se Sofie Reed, är inte van att se henne med en ackompanjatör på scenen. Men den här gången har svenskamerikanskan givit sig ut på turné med en basist, nämligen Russell Jackson. Han medverkar också på Reeds senaste album, ”Rocky road”.

Sångerskan och musikern Sofie Reed kommer från Ludvika i Dalarna. Adressen de senaste decennierna har varit Colorado i USA. Men dalmålet har hon kvar och hon besöker också Sverige så ofta hon kan, helst flera gånger om året. Hon kommer med sitt speciella stränginstrument, en dulcimer, sin stompbox, sitt munspel och förstås sin oefterhärmliga sång. Sofie Reed kör både egna och andras låtar.

I år blev det ingen spelning på bluesfesten, där hon annars slog igenom och blev favorit bland gatumusikanterna vid bluesfestivalen för fyra år sedan, 2013. Sedan dess har hon besökt bluesfesten varje år, utom i år.

2013 var också den omtalade festival som blev så välbesökt på gator och krogar, men där festivalarrangören gick back, vilket senare på hösten ledde till en insamlingskampanj för bluesfestens bevarande Sofie Reed flög in till ”välgörenhetskonserten” i oktober 2013.

Nu är Sofie Reed tillbaka i Sverige och tillsammans med Russel Jackson spelade hon nyligen vid Timmerhusen i Dals Ed inför ett 60-tal personer. Bluesmusiken är ju själva grundbulten i Sofie Reeds artisteri, men i Ed blev det också en hel del musik ur den traditionella svenska musikskatten.

Nu blir det säkert mer av en klubbspelning, på Sjösidan i Åmål.