2017-07-17 16:56

2017-07-17 16:56

Högklassiga musikaliska gäster i kyrkorna

ÅMÅL/FRÖSKOG: Dubbla duor bjuder på sommarkvällsmusik

När sommarkvällsmusiken onsdag den 19 juli drar i gång i Åmåls kyrka är det med högklassiga musikaliska gäster: tyske barytonsångaren Johannes Held ackompanjerad av svenske pianisten Daniel Beskow.
På torsdag kommer två bekanta namn från Säffle till Fröskogs kyrka: Lotta Sairio och Klabbe Hörngren.

Sommarkvällsmusiken i Åmåls kyrka har i år fokus på kammarmusiken och på romansen som konstform och det kommer högklassiga gästartister som är aktiva på den europeiska musikscenen.

Först ut på onsdag är en duo. Den tyske barytonen Johannes Held och den svenske pianisten Daniel Beskow ger Frans Schuberts sångcykel ”Die schöne Müllerin”. Schuberts kända sånger och klassiska sångcykel är totalt ett 20-tal sånger om den vandrande unge mannen som får arbete vid en kvarn och blir förälskad i mjölnarens unga dotter.

Paret gav i vintras en konsert i Centrumkyrkan i Säffle. Nu blir det tillfälle att höra dem i Åmål. Johannes Held är aktuell i Värmland även i höst. Han har en av rollerna, Panait, i Värmlandsoperans uppsättning av Bohuslav Martinus opera ”The greek passion”.

Held fick sin första sångutbildning på Stuttgarter Hymnus-Chorknaben. Därefter har han slutfört en rad utbildningar inom sång, bland annat vid Kungliga operaakademin i Köpenhamn. Pianisten Daniel Beskow har vunnit många internationella tävlingar både som solist och kammarmusiker. Han har efter sin debutkonsert i Köpenhamn år 2012 etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta, unga konsertpianister.

Säffleduo i Fröskog

På torsdag kväll, den 18 juli, kommer Lotta Sairio och Klabbe Hörngren till Fröskogs kyrka. De bjuder på ”Sånger i sommarkvällen” då Lotta Sairio står för sången och Klabbe Hörngren medverkar på klaviatur.

Pianisten Klabbe Hörngren och sångerskan Lotta Sairio är två framgångsrika artister som är uppväxta i Säffle och sedan många år verksamma i Göteborg. Klabbe Hörngren har inte minst haft framgångar med sitt jazzband Klabbes Bank och Lotta Sairio har varit flitigt i farten som sångerska, skådespelare och regissör.

Sommarkvällsmusiken i Åmåls kyrka har i år fokus på kammarmusiken och på romansen som konstform och det kommer högklassiga gästartister som är aktiva på den europeiska musikscenen.

Först ut på onsdag är en duo. Den tyske barytonen Johannes Held och den svenske pianisten Daniel Beskow ger Frans Schuberts sångcykel ”Die schöne Müllerin”. Schuberts kända sånger och klassiska sångcykel är totalt ett 20-tal sånger om den vandrande unge mannen som får arbete vid en kvarn och blir förälskad i mjölnarens unga dotter.

Paret gav i vintras en konsert i Centrumkyrkan i Säffle. Nu blir det tillfälle att höra dem i Åmål. Johannes Held är aktuell i Värmland även i höst. Han har en av rollerna, Panait, i Värmlandsoperans uppsättning av Bohuslav Martinus opera ”The greek passion”.

Held fick sin första sångutbildning på Stuttgarter Hymnus-Chorknaben. Därefter har han slutfört en rad utbildningar inom sång, bland annat vid Kungliga operaakademin i Köpenhamn. Pianisten Daniel Beskow har vunnit många internationella tävlingar både som solist och kammarmusiker. Han har efter sin debutkonsert i Köpenhamn år 2012 etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta, unga konsertpianister.

Säffleduo i Fröskog

På torsdag kväll, den 18 juli, kommer Lotta Sairio och Klabbe Hörngren till Fröskogs kyrka. De bjuder på ”Sånger i sommarkvällen” då Lotta Sairio står för sången och Klabbe Hörngren medverkar på klaviatur.

Pianisten Klabbe Hörngren och sångerskan Lotta Sairio är två framgångsrika artister som är uppväxta i Säffle och sedan många år verksamma i Göteborg. Klabbe Hörngren har inte minst haft framgångar med sitt jazzband Klabbes Bank och Lotta Sairio har varit flitigt i farten som sångerska, skådespelare och regissör.

  • Ina Sollander