2017-05-17 11:23

2017-05-17 11:23

Trubadurkvällar med säkra kort

ÅMÅL: David Högfält och James Walsh tar ton på Hörnan

Åmålskillen David Högfält och den Göteborgsbaserade skotten James ”Jimmie” Walsh är veckoslutets artistbokningar på restaurang Hörnan. Båda trubadurerna vet hur en slipsten ska dras för att tillfredsställa nöjeslystna helgfirare.

27-årige David ”Högga” Högfälts namn förekom tidigare rätt ofta i PD, men till 99 procent handlade texterna då om fotboll. På fredagskvällen är det emellertid helt andra utmaningar än bolldueller som väntar för den nuvarande SK Sifhällaspelaren.

– David lirar allt från 50-talsmusik till modernare låtar. Det blir mycket ös och garanterad allsång, säger Hörnans faste artistbokare Dick Johansson.

Har spelat lite överallt

Det var efter rekommendation från en av restaurangens stammisar som Johansson kontaktade Högfält. Tidigare hade musikerduon aldrig stött på varandra, men i efterhand har det visat sig att båda Åmålsborna brukar anlitas genom samma bokningsbolag i Karlstad, för spelningar på diverse uteställen.

– David har varit verksam under ett tiotal år som trubadur och bland annat spelat i Norge och på Västkusten, men han har inte varit på Hörnan sedan 2012, berättar Dick Johansson.

Bär alltid kilt på scenen

Även lördagens artistbokning på Hörnan får betraktas som ett säkert kort. Då är det nämligen James ”Jimmie” Walsh som står för musiken.

– Vi är gamla kollegor och har bland annat spelat ihop med Mikael Rickfors i Mellerud och Bengsfors, säger Dick Johansson.

På scenen brukar Walsh, som ursprungligen kommer från Skottland, alltid bära traditionell kilt, trots att han bor i Göteborg sedan många år.

– Rent musikaliskt låter Jimmie lite grand som Rod Stewart, men han spelar allt från Dire Straits till AC/DC på akustisk gitarr. Det är en rolig jävel. Vi får se om jag gör honom sällskap på scenen, säger Dick Johansson.

27-årige David ”Högga” Högfälts namn förekom tidigare rätt ofta i PD, men till 99 procent handlade texterna då om fotboll. På fredagskvällen är det emellertid helt andra utmaningar än bolldueller som väntar för den nuvarande SK Sifhällaspelaren.

– David lirar allt från 50-talsmusik till modernare låtar. Det blir mycket ös och garanterad allsång, säger Hörnans faste artistbokare Dick Johansson.

Har spelat lite överallt

Det var efter rekommendation från en av restaurangens stammisar som Johansson kontaktade Högfält. Tidigare hade musikerduon aldrig stött på varandra, men i efterhand har det visat sig att båda Åmålsborna brukar anlitas genom samma bokningsbolag i Karlstad, för spelningar på diverse uteställen.

– David har varit verksam under ett tiotal år som trubadur och bland annat spelat i Norge och på Västkusten, men han har inte varit på Hörnan sedan 2012, berättar Dick Johansson.

Bär alltid kilt på scenen

Även lördagens artistbokning på Hörnan får betraktas som ett säkert kort. Då är det nämligen James ”Jimmie” Walsh som står för musiken.

– Vi är gamla kollegor och har bland annat spelat ihop med Mikael Rickfors i Mellerud och Bengsfors, säger Dick Johansson.

På scenen brukar Walsh, som ursprungligen kommer från Skottland, alltid bära traditionell kilt, trots att han bor i Göteborg sedan många år.

– Rent musikaliskt låter Jimmie lite grand som Rod Stewart, men han spelar allt från Dire Straits till AC/DC på akustisk gitarr. Det är en rolig jävel. Vi får se om jag gör honom sällskap på scenen, säger Dick Johansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.