2017-04-19 08:47

2017-04-19 08:47

Partybyrån kompas med cajón på Hörnan

ÅMÅL

Fredagens och lördagens musikunderhållning på restaurang Hörnan levereras av pålitliga gamla bekanta. Först ut är Partybyrån med slagfärdig uppbackning av Dick Johansson. Sedan återvänder bluesvagabonden Robert Lighthouse.

Idol-Hannas föräldrar, Stefan och Britta Löwenborg, är synnerligen rutinerade när det gäller att roa nöjeslystna åhörarskaror av olika slag. Som coverbandet Partybyrån har det musikaliska Åmålsparet satt guldkant på allt från företagsfester, 50-årskalas och bröllop till familjevänliga stadsjippon. Under fredagskvällen tar sig tvåmannabandet an restaurang Hörnan, med uppbackning av vännen och kollegan Dick Johansson.

Hade band i USA

– Det blir en akustisk show med mycket upptempolåtar, säger Johansson, som faktiskt hade litet band ihop med makarna Löwenborg när han fortfarande bodde i USA. Tillsammans kallade de sig för The Swedes och uppträdde på kaféer samt andra mindre matställen.

– Vi körde även några gig på Solsidan, bland annat med Mikael Rickfors, första gången jag tog hit honom.

En annan sak som skiljer fredagens gig från föregångarna är instrumentuppsättningen. Förr brukade Dick Johansson lira congas på en del av The Swedes låtar, men i avsaknad av sådana trummor kommer slagverkskompet att skötas med cajón. Det är ett lådformat träinstrument, där utövaren slår med händerna på framsidan medan han eller hon sitter ovanpå.

– Kul att göra något annat än att spela gitarr, säger Johansson.

Känd från bluesfesten

Lördagens musikakt på Hörnan är bluesrockkonstellationen Robert Lighthouse and The Rebounds. Frontmannen själv torde vara bekant för de flesta som regelbundet besökt Åmåls bluesfest under de senaste tio åren.

Lighthouse, som egentligen heter Palinic i efternamn, utgick länge från USA, men bor numera i Karlstad, även om han tillbringar nästan lika mycket tid på vägarna. Holland och Belgien är återkommande turnédestinationer, liksom Ryssland.

Kompbandet The Rebounds består av trumslagaren Greger Kihlström och basisten Emil Grundström.

Idol-Hannas föräldrar, Stefan och Britta Löwenborg, är synnerligen rutinerade när det gäller att roa nöjeslystna åhörarskaror av olika slag. Som coverbandet Partybyrån har det musikaliska Åmålsparet satt guldkant på allt från företagsfester, 50-årskalas och bröllop till familjevänliga stadsjippon. Under fredagskvällen tar sig tvåmannabandet an restaurang Hörnan, med uppbackning av vännen och kollegan Dick Johansson.

Hade band i USA

– Det blir en akustisk show med mycket upptempolåtar, säger Johansson, som faktiskt hade litet band ihop med makarna Löwenborg när han fortfarande bodde i USA. Tillsammans kallade de sig för The Swedes och uppträdde på kaféer samt andra mindre matställen.

– Vi körde även några gig på Solsidan, bland annat med Mikael Rickfors, första gången jag tog hit honom.

En annan sak som skiljer fredagens gig från föregångarna är instrumentuppsättningen. Förr brukade Dick Johansson lira congas på en del av The Swedes låtar, men i avsaknad av sådana trummor kommer slagverkskompet att skötas med cajón. Det är ett lådformat träinstrument, där utövaren slår med händerna på framsidan medan han eller hon sitter ovanpå.

– Kul att göra något annat än att spela gitarr, säger Johansson.

Känd från bluesfesten

Lördagens musikakt på Hörnan är bluesrockkonstellationen Robert Lighthouse and The Rebounds. Frontmannen själv torde vara bekant för de flesta som regelbundet besökt Åmåls bluesfest under de senaste tio åren.

Lighthouse, som egentligen heter Palinic i efternamn, utgick länge från USA, men bor numera i Karlstad, även om han tillbringar nästan lika mycket tid på vägarna. Holland och Belgien är återkommande turnédestinationer, liksom Ryssland.

Kompbandet The Rebounds består av trumslagaren Greger Kihlström och basisten Emil Grundström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.