2017-04-13 11:49

2017-04-13 11:49

Pelle Skjervik först ut på nyöppnade Kupén

ÅMÅL: Skafferiet byter ägare och namn

Trubaduren Pelle Skjervik får äran att inviga pubscenen när restaurang Kupén öppnar i dag, torsdag. Valet av premiärartist överraskar mycket mindre än temat på inredningen.

– Jag känner Pelle Skjervik sedan innan och vet att han drar folk i Åmål, säger Jonas Andersson, ägare till Kupén, som kommer att satsa en hel del på musikunderhållning även framöver.

– Till en början blir det nog mest trubadurer, i och med att vi inte har så mycket utrymme inomhus. Men när bakgården öppnar kan vi ha lite större nöjestillställningar, även om ingenting är bokat just nu.

Till skillnad från många andra lokala matställen är Kupén en uttalad temapub.

– Vi har inlett ett samarbete med JÅÅJ, vilket avspeglas på vår inredning, med gamla bänkar, lampskärmar och fotografier från järnvägsmuseet, berättar Jonas Andersson, som driver restaurangen ihop med Jenny Andersson och Angela Plate Nord. Tillsammans har de över 50 års erfarenhet från krogbranschen.

– Vi gör den här satsningen för att bidra med liv till Åmåls centrum och hjälpa turismen på traven. Det har också länge varit en dröm att få driva något eget, säger Jonas Andersson.

– Jag känner Pelle Skjervik sedan innan och vet att han drar folk i Åmål, säger Jonas Andersson, ägare till Kupén, som kommer att satsa en hel del på musikunderhållning även framöver.

– Till en början blir det nog mest trubadurer, i och med att vi inte har så mycket utrymme inomhus. Men när bakgården öppnar kan vi ha lite större nöjestillställningar, även om ingenting är bokat just nu.

Till skillnad från många andra lokala matställen är Kupén en uttalad temapub.

– Vi har inlett ett samarbete med JÅÅJ, vilket avspeglas på vår inredning, med gamla bänkar, lampskärmar och fotografier från järnvägsmuseet, berättar Jonas Andersson, som driver restaurangen ihop med Jenny Andersson och Angela Plate Nord. Tillsammans har de över 50 års erfarenhet från krogbranschen.

– Vi gör den här satsningen för att bidra med liv till Åmåls centrum och hjälpa turismen på traven. Det har också länge varit en dröm att få driva något eget, säger Jonas Andersson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.