2017-03-15 09:32

2017-03-15 09:32

Två gånger Johansson på Hörnan

ÅMÅL: Trubadurunderhållning och musikquiz

Helgunderhållningen på restaurang Hörnan följer samma mönster som förra veckan, men har delvis andra aktörer. Under fredagskvällen anordnar Dick Johansson musikquiz med öppen scen och på lördagen tar trubaduren Dan Johansson över scenen.

Det är andra helgen i följd och tredje gången totalt som artistbokaren Dick Johansson avrundar arbetsveckan med musikfrågesport på Hörnan. Efter quizet fortsätter underhållningen med improviserade uppträdanden.

– Jag kommer att ta upp lite olika folk på scenen, bland andra en amerikan som lirar gitarr, berättar Johansson.

Blixtrekryterad av Galle

Kvällen efter, under de avslutande lördagstimmarna, hoppas han däremot få lite vila. Så gick tankarna även förra helgen, men då blev artistbokaren i sista stund rekryterad som kompgitarrist av trubaduren Andreas Galle.

– Min avsikt var att kolla och lyssna, fast det slutade med att jag fick spela hela kvällen, säger Dick Johansson, utan att beklaga sig speciellt mycket. Lokalen var i det närmaste fullsatt och samspelet mellan artisterna fungerade bra.

– Jag och Andreas kommer båda från Bengtsfors ursprungligen, men vi hade aldrig spelat ihop tidigare. Det var en positiv upplevelse.

Lördagens bokning är trubaduren Dan Johansson, ett välkänt namn på Åmåls äldreboenden och krogar. Dessutom leder han sånggruppen Sångglädje, en mycket aktiv studiecirkel för personer med olika typer av funktionshinder.

– Dan är en busy guy, konstaterar Dick Johansson, som själv kliver på scenen igen nästa lördag.

Fyra till Idol-audition

Då får han sällskap av Denny Jansson och sångerskan Marion Gustafsson från Dals Ed. Senast Johansson och Gustafsson uppträdde tillsammans var när Idol-redaktionen besökte Café Sensus i Bengtsfors häromveckan. Edstjejen gjorde uppenbarligen ett bra intryck på tv-folket, för tillsammans med fyra andra av de närvarande artisterna kallades hon efteråt per telefon till riktig Idol-audition i Göteborg.

– Det var också de jag tippade skulle gå vidare, säger Dick Johansson.

Det är andra helgen i följd och tredje gången totalt som artistbokaren Dick Johansson avrundar arbetsveckan med musikfrågesport på Hörnan. Efter quizet fortsätter underhållningen med improviserade uppträdanden.

– Jag kommer att ta upp lite olika folk på scenen, bland andra en amerikan som lirar gitarr, berättar Johansson.

Blixtrekryterad av Galle

Kvällen efter, under de avslutande lördagstimmarna, hoppas han däremot få lite vila. Så gick tankarna även förra helgen, men då blev artistbokaren i sista stund rekryterad som kompgitarrist av trubaduren Andreas Galle.

– Min avsikt var att kolla och lyssna, fast det slutade med att jag fick spela hela kvällen, säger Dick Johansson, utan att beklaga sig speciellt mycket. Lokalen var i det närmaste fullsatt och samspelet mellan artisterna fungerade bra.

– Jag och Andreas kommer båda från Bengtsfors ursprungligen, men vi hade aldrig spelat ihop tidigare. Det var en positiv upplevelse.

Lördagens bokning är trubaduren Dan Johansson, ett välkänt namn på Åmåls äldreboenden och krogar. Dessutom leder han sånggruppen Sångglädje, en mycket aktiv studiecirkel för personer med olika typer av funktionshinder.

– Dan är en busy guy, konstaterar Dick Johansson, som själv kliver på scenen igen nästa lördag.

Fyra till Idol-audition

Då får han sällskap av Denny Jansson och sångerskan Marion Gustafsson från Dals Ed. Senast Johansson och Gustafsson uppträdde tillsammans var när Idol-redaktionen besökte Café Sensus i Bengtsfors häromveckan. Edstjejen gjorde uppenbarligen ett bra intryck på tv-folket, för tillsammans med fyra andra av de närvarande artisterna kallades hon efteråt per telefon till riktig Idol-audition i Göteborg.

– Det var också de jag tippade skulle gå vidare, säger Dick Johansson.