2016-10-04 15:57

2016-10-04 15:58

New York möter Paris

FENGERSFORS: Urban, nyskapande och folklig musik på Not Quite

De amerikanska ljudkonstnärerna Larkin Grimm och Anaïs Maviel turnerar sig genom Norden tillsammans med den franska folksångerskan Leonore Boulanger. Fredagens spelning hålls på Fengersfors bruk.

Konstnärskooperativet Not Quite har en unik förmåga att locka artister som annars förmodligen aldrig skulle sätta sin fot på en scen i Dalsland. Bara under de senaste åren har Fengersfors bruk bland andra gästats av Göteborgs egen indiekung Jens Lekman, elektropionjären Space Lady från Colorado och en ekvilibristisk spoken word-duo med rötter i Kanada respektive Senegal.

Äntrar fabriksgolvet

Nästa internationella gästspel sker på fredagskvällen, då fabriksgolvet äntras av de New Yorkbaserade ljudkonstnärerna Larkin Grimm och Anaïs Maviel, som får sällskap den Parisbördiga folksångaren Leonore Boulanger. Trion inledde en Nordenturné i Stavanger härom veckan och kommer efter hand att ta sig an några av regionens mest intressanta konsert- och kulturlokaler.

Hoppade av och liftade

Kompositören, sångerskan och multiinstrumentalisten Larkin Grimm har kanske anledning att känna sig lite extra hemma i Fengersfors, då hon växte upp i ett utopiskt kulturkollektiv utanför Memphis. Som 20-åring hoppade hon av elituniversitet Yale för att lifta genom Alaska. Upplevelserna formulerades till låtar, vilket i sin tur lade grunden för återkommande världsturnéer, djupt originella album och samarbeten med stjärnor som Patti Smith.

Centralfigur i Brooklyn

Hos Not Quite får Larkin Grimm uppbackning av trumslagaren Anaïs Maviel, en spännande naturkraft som länge varit central på Brooklyns lite mer experimentella musikscener. Genom orädda performance-uppträdanden återkopplar hon ofta till sina rötter i västindiska Haiti.

Fredagens tredje huvudartist är den oefterhärmeliga och djupt originella sångerskan Leonore Boulanger. Tillsammans med två improvisationsglada medlemmar från sin vanligtvis Parisbaserade ensemble skapar hon en unik mix av europeisk och orientalisk folkmusik. Det blir lekfullt, virtuost, och magiskt, på franskt vis

Konstnärskooperativet Not Quite har en unik förmåga att locka artister som annars förmodligen aldrig skulle sätta sin fot på en scen i Dalsland. Bara under de senaste åren har Fengersfors bruk bland andra gästats av Göteborgs egen indiekung Jens Lekman, elektropionjären Space Lady från Colorado och en ekvilibristisk spoken word-duo med rötter i Kanada respektive Senegal.

Äntrar fabriksgolvet

Nästa internationella gästspel sker på fredagskvällen, då fabriksgolvet äntras av de New Yorkbaserade ljudkonstnärerna Larkin Grimm och Anaïs Maviel, som får sällskap den Parisbördiga folksångaren Leonore Boulanger. Trion inledde en Nordenturné i Stavanger härom veckan och kommer efter hand att ta sig an några av regionens mest intressanta konsert- och kulturlokaler.

Hoppade av och liftade

Kompositören, sångerskan och multiinstrumentalisten Larkin Grimm har kanske anledning att känna sig lite extra hemma i Fengersfors, då hon växte upp i ett utopiskt kulturkollektiv utanför Memphis. Som 20-åring hoppade hon av elituniversitet Yale för att lifta genom Alaska. Upplevelserna formulerades till låtar, vilket i sin tur lade grunden för återkommande världsturnéer, djupt originella album och samarbeten med stjärnor som Patti Smith.

Centralfigur i Brooklyn

Hos Not Quite får Larkin Grimm uppbackning av trumslagaren Anaïs Maviel, en spännande naturkraft som länge varit central på Brooklyns lite mer experimentella musikscener. Genom orädda performance-uppträdanden återkopplar hon ofta till sina rötter i västindiska Haiti.

Fredagens tredje huvudartist är den oefterhärmeliga och djupt originella sångerskan Leonore Boulanger. Tillsammans med två improvisationsglada medlemmar från sin vanligtvis Parisbaserade ensemble skapar hon en unik mix av europeisk och orientalisk folkmusik. Det blir lekfullt, virtuost, och magiskt, på franskt vis