2016-10-04 15:54

2016-10-04 15:54

Firar tio år som artistpar

SÄFFLE/MELLERUD: Emil och Zandra ger två konserter

Musik med rötter i Bengtsfors och Mellerud bjuds det torsdag kväll på i Säffle och på fredagen i Mellerud.

Äkta paret Zandra och Emil Ernebro gästar visklubben och Silvénska villan i Säffle respektive Kulturbruket i Mellerud för att fira sina 10 år tillsammans som artistpar. Zandra är från Mellerud och Emil från Bengtsfors och båda är 29 år. De träffades som tonåringar på Karlbergsgymnasiet i Åmål och har sedan dess gjort mängder av framträdanden.

Emil Ernebro är idag ett gitarrnamn av högsta kaliber med sin spelstil som kallas fingerstyle och innebär att han spelar melodi, komp och basgångar samtidigt. Han är inte långt ifrån förebilden Tommy Emanuel, som han även spelat tillsammans med vid några tillfällen.

En annan storhet inom gitarrgenren, Jojje Wadenius, har tagit Emil till sitt hjärta och bland annat producerat hans första skiva. Nu är andra skivan på gång.

Zandra, med efternamnet Mårtensson, innan giftermålet, har liksom Emil studerat musik på Musicians Institute i Los Angeles, USA. Hon har där bland annat sjungit tillsammans med världsgitarristen Jim Nichols i Nashville.

Zandra Ernebro har en sångröst långt utöver det vanliga och sjunger visor, country, jazz, pop och blues med stor innerlighet och känsla.

Paret bjuder på en musikalisk resa.

Äkta paret Zandra och Emil Ernebro gästar visklubben och Silvénska villan i Säffle respektive Kulturbruket i Mellerud för att fira sina 10 år tillsammans som artistpar. Zandra är från Mellerud och Emil från Bengtsfors och båda är 29 år. De träffades som tonåringar på Karlbergsgymnasiet i Åmål och har sedan dess gjort mängder av framträdanden.

Emil Ernebro är idag ett gitarrnamn av högsta kaliber med sin spelstil som kallas fingerstyle och innebär att han spelar melodi, komp och basgångar samtidigt. Han är inte långt ifrån förebilden Tommy Emanuel, som han även spelat tillsammans med vid några tillfällen.

En annan storhet inom gitarrgenren, Jojje Wadenius, har tagit Emil till sitt hjärta och bland annat producerat hans första skiva. Nu är andra skivan på gång.

Zandra, med efternamnet Mårtensson, innan giftermålet, har liksom Emil studerat musik på Musicians Institute i Los Angeles, USA. Hon har där bland annat sjungit tillsammans med världsgitarristen Jim Nichols i Nashville.

Zandra Ernebro har en sångröst långt utöver det vanliga och sjunger visor, country, jazz, pop och blues med stor innerlighet och känsla.

Paret bjuder på en musikalisk resa.