2016-08-09 10:02

2016-08-09 10:02

Allsångskväll på XO leds av Bente Hjelm

ÅMÅL: Första och enda gången för i år

På fredag håller Bente Hjelm och Ralf Wennberg sin första och enda allsångskväll för i sommar på Café XO i Åmål. Många goa och välbekanta låtar utlovas oavsett väder.

Bente Hjelm är mest känd för sin medverkan i radioprogrammen ”Framåt fredag” på P4 Väst medan Ralf Wennberg är sångare i det Skåpaforsbaserade dansbandet Thoniez. Duon har spelat tillsammans sedan 2011, men i sommar har de haft fullt upp på varsitt håll, vilket förklarar varför allsångspremiären har dröjt ända fram till nu.

Förhoppningsvis blir vädret tillräckligt torrt och varmt för att evenemanget ska kunna hållas på Café XO:s bakgård. Allsång avnjuts som bekant bäst under bar himmel. Skulle regnet falla flyttas hela rasket in i restaurangen.

Sånghäftet domineras av gamla goa låtar från 1960- och 70-talen, men det blir även lite modernare schlager och pop. För att så många som möjligt ska våga sjunga med har Bente Hjelm och Ralf Wennberg i huvudsak valt ut svenskspråkigt material.

Bente Hjelm är mest känd för sin medverkan i radioprogrammen ”Framåt fredag” på P4 Väst medan Ralf Wennberg är sångare i det Skåpaforsbaserade dansbandet Thoniez. Duon har spelat tillsammans sedan 2011, men i sommar har de haft fullt upp på varsitt håll, vilket förklarar varför allsångspremiären har dröjt ända fram till nu.

Förhoppningsvis blir vädret tillräckligt torrt och varmt för att evenemanget ska kunna hållas på Café XO:s bakgård. Allsång avnjuts som bekant bäst under bar himmel. Skulle regnet falla flyttas hela rasket in i restaurangen.

Sånghäftet domineras av gamla goa låtar från 1960- och 70-talen, men det blir även lite modernare schlager och pop. För att så många som möjligt ska våga sjunga med har Bente Hjelm och Ralf Wennberg i huvudsak valt ut svenskspråkigt material.