2016-07-14 13:15

2016-07-14 13:15

Dansläraren har fått jobb i Kalmar

ÅMÅL: Sofia Westlund Englund kommer pendla mellan skolorna

Dansläraren Sofia Westlund Englund har tackat ja till att bli Kalmars dansstudios nya huvudtränare.
– Jag kunde inte tacka nej till det ekonomiska erbjudandet, säger hon.

I höst kommer Sofia Westlund Englund att pendla mellan sin egen dansstudio i Åmål och dansstudion i Kalmar, som hon numera är huvudtränare för. Hon blir därmed en av få, om inte den första, som både äger en egen dansskola och är huvudtränare åt en konkurrent.

Varför tackade du ja till uppdraget?

– Jag har fått förfrågan från Kalmars dansstudio i flera år, men har tvekat på grund av det geografiska avståndet. I år har jag inte lika mycket att göra på hemmaplan så det känns inte längre som en omöjlighet att pendla. Dessutom fick jag ett ekonomiskt erbjudande som jag inte kunde tacka nej till.

Hur ser du på att vara huvudtränare åt en konkurrent?

– Det är klart att dansskolorna är konkurrenter på tävlingsgolvet, men det är mina danselever med varandra också. Jag vill inte se det som att vi är två konkurrerande skolor utan som två verksamheter som kan komplettera och dra nytta av varandra. Tanken är att arrangera gemensamma workshops och läger för danseleverna från Åmål och Kalmar så att de kan utbyta erfarenheter och bli sporrade i mötet med dansare från andra orter.

Kommer Danscenter Sofia Westlund förändras i och med uppdraget i Kalmar?

– Antagligen kommer dansskolan påverkas på något sätt, men jag tänker inte låta någon av verksamheterna drabbas negativt av att jag har tagit på mig det här uppdraget. Jag fortsätter att stå som huvudtränare över discodelen i Åmål. Evelina Kristiansson, som är en gammal elev och nu återvänder från dansstudier vid Kävesta folkhögskola, tar över dansstilar som contemporary, lyrical och show. Var sjätte eller var åttonde vecka åker jag till Kalmar under några dagars intensivt tränande. Medan jag är borta tar elitdansarna Elin Elgh och Clara Lindblom över mina discoelever.

I höst kommer Sofia Westlund Englund att pendla mellan sin egen dansstudio i Åmål och dansstudion i Kalmar, som hon numera är huvudtränare för. Hon blir därmed en av få, om inte den första, som både äger en egen dansskola och är huvudtränare åt en konkurrent.

Varför tackade du ja till uppdraget?

– Jag har fått förfrågan från Kalmars dansstudio i flera år, men har tvekat på grund av det geografiska avståndet. I år har jag inte lika mycket att göra på hemmaplan så det känns inte längre som en omöjlighet att pendla. Dessutom fick jag ett ekonomiskt erbjudande som jag inte kunde tacka nej till.

Hur ser du på att vara huvudtränare åt en konkurrent?

– Det är klart att dansskolorna är konkurrenter på tävlingsgolvet, men det är mina danselever med varandra också. Jag vill inte se det som att vi är två konkurrerande skolor utan som två verksamheter som kan komplettera och dra nytta av varandra. Tanken är att arrangera gemensamma workshops och läger för danseleverna från Åmål och Kalmar så att de kan utbyta erfarenheter och bli sporrade i mötet med dansare från andra orter.

Kommer Danscenter Sofia Westlund förändras i och med uppdraget i Kalmar?

– Antagligen kommer dansskolan påverkas på något sätt, men jag tänker inte låta någon av verksamheterna drabbas negativt av att jag har tagit på mig det här uppdraget. Jag fortsätter att stå som huvudtränare över discodelen i Åmål. Evelina Kristiansson, som är en gammal elev och nu återvänder från dansstudier vid Kävesta folkhögskola, tar över dansstilar som contemporary, lyrical och show. Var sjätte eller var åttonde vecka åker jag till Kalmar under några dagars intensivt tränande. Medan jag är borta tar elitdansarna Elin Elgh och Clara Lindblom över mina discoelever.

  • Emma Bäckström

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.