2016-07-12 11:57

2016-07-12 11:57

Storpublik skrämmer inte blomsterhandlare

ROCK'N'ROLL: Åmålsbon Lisa Johansson delar scen med Brolle och Perrelli i Bengtsfors

På lördag intar Brolle och Charlotte Perrelli folkparken Valhall i Bengtsfors. Kvällens lokala stjärna är Åmålsbon Lisa Johansson, som representerar Dalsland i talangtävlingen Årets rockröst.

De senaste somrarna har Brolle varit en av de säkraste publikdragarna i Bengtsfors folkpark med sin nostalgidoftande rockshow. Även den här gången lär några tusen personer lösa inträde till Valhall, om bara lördagens väderlek blir acceptabel. Förutom gästartisten Charlotte Perrelli kommer besökarna bland annat få höra Dalslands representant i den nystartade talangtävlingen Årets rockröst: Lisa Johansson från Åmål.

– Det börjar kännas lite pirrigt i magen, men jag är inte nervös, säger den Laxarbybördiga 35-åringen som till vardags driver Åmåls blomsterhandel.

En av 16 tävlande

Att gå runt och oroa sig i onödan har aldrig varit Lisa Johanssons melodi.

– Om jag blir nervös så brukar jag bli det precis innan konserten. Men då är det bara bra att bli lite skakig, det innebär att man mer taggad. Man får inte vara för loj på scenen.

16 sångare har handplockats till Årets rockröst, en för varje folkpark som Brolleturnén besöker. I potten ligger ett stipendium på 25 000 kronor. Vinnaren utses framåt hösten av en jury som bland andra består av Brolle, Charlotte Perrelli och hårdrocksikonen Kee Marcello.

– Tävlingsmomentet är mest en rolig grej för mig. Men skulle jag eventuellt vinna så kan det innebära att mitt coverband, Återbruket, får lite mer uppmärksamhet. Däremot är det inte aktuellt med någon solosatsning, säger Lisa Johansson, som har fullt upp med arbete och familjeliv.

”Blir en annan person”

Tidsbrist var en förklaring till varför hon för fem år sedan hoppade av Säfflebandet Draconian, som turnerade och fortfarande turnerar världen över. Erfarenheten från tiden som metalstjärna kommer blomsterhandlaren förmodligen att ha nytta av när hon intar folkparksscenen i Bengtsfors på lördag. Långt ifrån alla deltagare i Årets rockröst vet hur det känns att uppträda inför tusentals personer.

– Jag träder in i en annan person när jag sjunger, ett slags alter ego. Jag blir väldigt modig helt plötsligt och plockar fram lite karisma och bra scenspråk, säger Lisa Johansson, som ska framför Tina Turners version av rockdängan ”Proud Mary”.

De senaste somrarna har Brolle varit en av de säkraste publikdragarna i Bengtsfors folkpark med sin nostalgidoftande rockshow. Även den här gången lär några tusen personer lösa inträde till Valhall, om bara lördagens väderlek blir acceptabel. Förutom gästartisten Charlotte Perrelli kommer besökarna bland annat få höra Dalslands representant i den nystartade talangtävlingen Årets rockröst: Lisa Johansson från Åmål.

– Det börjar kännas lite pirrigt i magen, men jag är inte nervös, säger den Laxarbybördiga 35-åringen som till vardags driver Åmåls blomsterhandel.

En av 16 tävlande

Att gå runt och oroa sig i onödan har aldrig varit Lisa Johanssons melodi.

– Om jag blir nervös så brukar jag bli det precis innan konserten. Men då är det bara bra att bli lite skakig, det innebär att man mer taggad. Man får inte vara för loj på scenen.

16 sångare har handplockats till Årets rockröst, en för varje folkpark som Brolleturnén besöker. I potten ligger ett stipendium på 25 000 kronor. Vinnaren utses framåt hösten av en jury som bland andra består av Brolle, Charlotte Perrelli och hårdrocksikonen Kee Marcello.

– Tävlingsmomentet är mest en rolig grej för mig. Men skulle jag eventuellt vinna så kan det innebära att mitt coverband, Återbruket, får lite mer uppmärksamhet. Däremot är det inte aktuellt med någon solosatsning, säger Lisa Johansson, som har fullt upp med arbete och familjeliv.

”Blir en annan person”

Tidsbrist var en förklaring till varför hon för fem år sedan hoppade av Säfflebandet Draconian, som turnerade och fortfarande turnerar världen över. Erfarenheten från tiden som metalstjärna kommer blomsterhandlaren förmodligen att ha nytta av när hon intar folkparksscenen i Bengtsfors på lördag. Långt ifrån alla deltagare i Årets rockröst vet hur det känns att uppträda inför tusentals personer.

– Jag träder in i en annan person när jag sjunger, ett slags alter ego. Jag blir väldigt modig helt plötsligt och plockar fram lite karisma och bra scenspråk, säger Lisa Johansson, som ska framför Tina Turners version av rockdängan ”Proud Mary”.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.