2016-05-11 09:14

2016-05-11 09:14

Turnéstart på Not Quite

FENGERSFORS: The Space Lady ger konsert

Mångårig gatumusiker från USA blev kultartist med världsrykte. På lördag inleder The Space Lady en kortare Sverigeturné med spelning på Not Quite i Fengersfors.

Coloradofödda Susan Dietrich Schneider, alias The Space Lady, har skapat gränsöverskridande synthpop i flera decennier. Under 60-, 70- och 80-talen försörjde hon sin familj med spejsade uppträdanden på platser som Bostons tunnelbana och San Fransiscos gator.

Den internationella publiken fick upp ögonen för The Space Lady först 2014. Detta då hennes Greatest hits – ursprungligen en heminspelad kassett från 1990 – hamnade på tidningen The Guardians lista över de 101 märkligaste albumen på Spotify. Sedan dess har hon genomfört flera Europaturnéer.

Coloradofödda Susan Dietrich Schneider, alias The Space Lady, har skapat gränsöverskridande synthpop i flera decennier. Under 60-, 70- och 80-talen försörjde hon sin familj med spejsade uppträdanden på platser som Bostons tunnelbana och San Fransiscos gator.

Den internationella publiken fick upp ögonen för The Space Lady först 2014. Detta då hennes Greatest hits – ursprungligen en heminspelad kassett från 1990 – hamnade på tidningen The Guardians lista över de 101 märkligaste albumen på Spotify. Sedan dess har hon genomfört flera Europaturnéer.