2016-04-26 16:38

2016-04-26 16:40

Pia Pihlgrens bjuder upp till fredagsdans

ÅMÅL: Mogen underhållning på Vikenborg

På fredag kväll fortsäter nöjessatsningen på Vikenborg i Åmål med mogendans till Pia Philgrens. Både bandet och scenen har nyligen väckts till liv igen efter många år på is.

För över 30 år sedan hölls det regelbundet danser på Vikenborg, men sedan dess har den anrika nöjeslokalen fört en tynande tillvaro. Nu försöker IF Viken råda bot på kräftgången genom att anordna en rad evenemang under våren. Den första mogendansen på länge hölls i påskas och i morgon kväll intas Vikenborg av Pia Pihlgrens.

Tog långt uppehåll

Pia Pihlgrens bildades i Åmotsfors 1993 och beskriver sig själva ett erfaret men fräscht dansband. I början av karriären pekade utvecklingskurvan stadigt uppåt med ständiga turnéer i både Sverige och Norge, men efter tio år på vägarna bestämde sig medlemmarna för att trappa ned och bara spela för skojs skull.

Viloperioden varade fram till 2011, då Pia Pihlgrens inledde en ny satsning mot dansbandseliten med specialskrivet låtmaterial och ett nytt bokningsbolag i ryggen. Orkestern håller för tillfället på att spela in en ny skiva. Den senaste kom i fjol och heter ”Jag gav dig mer...”.

För över 30 år sedan hölls det regelbundet danser på Vikenborg, men sedan dess har den anrika nöjeslokalen fört en tynande tillvaro. Nu försöker IF Viken råda bot på kräftgången genom att anordna en rad evenemang under våren. Den första mogendansen på länge hölls i påskas och i morgon kväll intas Vikenborg av Pia Pihlgrens.

Tog långt uppehåll

Pia Pihlgrens bildades i Åmotsfors 1993 och beskriver sig själva ett erfaret men fräscht dansband. I början av karriären pekade utvecklingskurvan stadigt uppåt med ständiga turnéer i både Sverige och Norge, men efter tio år på vägarna bestämde sig medlemmarna för att trappa ned och bara spela för skojs skull.

Viloperioden varade fram till 2011, då Pia Pihlgrens inledde en ny satsning mot dansbandseliten med specialskrivet låtmaterial och ett nytt bokningsbolag i ryggen. Orkestern håller för tillfället på att spela in en ny skiva. Den senaste kom i fjol och heter ”Jag gav dig mer...”.