2016-04-06 17:32

2016-04-06 17:32

Stökigt, roligt och vackert på kafékväll

FENGERSFORS: Blandad musik på med Göteborgsband

Jazzinfluerat men ändå närmast omöjlig att artbestämma. Musiken beskrivs som stökig, rolig, vacker tuff.

På fredagskvällen gästas Not Quites café i Fengersfors av bandet Johan Björklund and the Dynamic flavours.

Bandet består av Johan Björklund på trummor, Mats Eriksson, gitarr, Magnus Bergström, bas, och Björn Almgren, saxofon.

Rötterna finns i Göteborg och bandets musiker har många olika samarbeten bakom sig genom åren, med musiker som Daniel lemma, Jenny Willén, Håkan Hellström, Augustifamiljen. Något av bandets ryggrad är ändå Johan Björklund, musiker, och kompositör med många järn i elden. Bland annat driver han det internationella bandet Thymeshift.

I sin musik vandra de fyra musikanterna vilt mellan genrerna – oftast samtidigt. Jazz, kan bli reggea, country, eller vad som helst, under ledning av trummisen och låtmakaren Johan Björklund. Med humor och självdistans fångar bandet upp vad som händer i rummet. Bandmedlemmarna tar fasta på egna impulser, men också på publikens reaktioner.

Gruppen är jazzinfluerad, det går inte att komma ifrån. de har spelat bland annat på jazzfestivalen i Torneå, på Nefertiti i Göteborg och på ett flertal andra klubbar runt om i Sverige. I november 2013 genomförde bandet konsertserien Jazz i Salsland.

Andra plattan

Bandet debutplatta, ”Shine” har fått ganska bra mottagande i pressen. Flera av de större länstidningarna i landet gillade vad de hörde. Under 2016 kommer cd nummer två, ”Beats”, att ges ut.

På Not Quite i Fengersfors blir det fler evenemang under helgen. På lördagseftermiddagen blir det underhållning av det mer lugna slaget. Då visar Abellis magiska teater dockpjäsen ”Pappa var är du”, en föreställningar från femåringar och uppåt.

På fredagskvällen gästas Not Quites café i Fengersfors av bandet Johan Björklund and the Dynamic flavours.

Bandet består av Johan Björklund på trummor, Mats Eriksson, gitarr, Magnus Bergström, bas, och Björn Almgren, saxofon.

Rötterna finns i Göteborg och bandets musiker har många olika samarbeten bakom sig genom åren, med musiker som Daniel lemma, Jenny Willén, Håkan Hellström, Augustifamiljen. Något av bandets ryggrad är ändå Johan Björklund, musiker, och kompositör med många järn i elden. Bland annat driver han det internationella bandet Thymeshift.

I sin musik vandra de fyra musikanterna vilt mellan genrerna – oftast samtidigt. Jazz, kan bli reggea, country, eller vad som helst, under ledning av trummisen och låtmakaren Johan Björklund. Med humor och självdistans fångar bandet upp vad som händer i rummet. Bandmedlemmarna tar fasta på egna impulser, men också på publikens reaktioner.

Gruppen är jazzinfluerad, det går inte att komma ifrån. de har spelat bland annat på jazzfestivalen i Torneå, på Nefertiti i Göteborg och på ett flertal andra klubbar runt om i Sverige. I november 2013 genomförde bandet konsertserien Jazz i Salsland.

Andra plattan

Bandet debutplatta, ”Shine” har fått ganska bra mottagande i pressen. Flera av de större länstidningarna i landet gillade vad de hörde. Under 2016 kommer cd nummer två, ”Beats”, att ges ut.

På Not Quite i Fengersfors blir det fler evenemang under helgen. På lördagseftermiddagen blir det underhållning av det mer lugna slaget. Då visar Abellis magiska teater dockpjäsen ”Pappa var är du”, en föreställningar från femåringar och uppåt.