2016-04-06 16:03

2016-04-06 16:03

Orbison hyllas

MUSIK: Nostalgi

Sammetsrösten Roy Orbison hyllas med en egen show på Kulturbruket på Dal i Mellerud på fredagskvällen.

Den 23 april skulle Roy Orbison ha fyllt 80 år. Under året drar en miniföreställning runt i Sverige, där Johnny Duvert hyllar Orbison och där också Jerry Carlson är med på ett hörn som Jerry Lee Lewis.

På det sättet vill de två musikerna uppmärksamma Roy Orbison och hans artisteri under jubileumsåret.

Johnny Duvert har gestaltat Roy Orbison i över 20 år. Johnny Carlson har, förutom sina egna minneskonserter till Orbison, även turnerat med ”The Legends” under 15 års tid. Även han startade sin karriär i tv-programmet ”Sikta på stjärnorna”, där det gällde att vara så lik en viss artist som möjligt.

I höstas kunde vi se båda göra sina tolkningar i TV4:s Bingolotto.

Båda artisterna gästades dessutom Åmål för drygt två år sedan.

Den 23 april skulle Roy Orbison ha fyllt 80 år. Under året drar en miniföreställning runt i Sverige, där Johnny Duvert hyllar Orbison och där också Jerry Carlson är med på ett hörn som Jerry Lee Lewis.

På det sättet vill de två musikerna uppmärksamma Roy Orbison och hans artisteri under jubileumsåret.

Johnny Duvert har gestaltat Roy Orbison i över 20 år. Johnny Carlson har, förutom sina egna minneskonserter till Orbison, även turnerat med ”The Legends” under 15 års tid. Även han startade sin karriär i tv-programmet ”Sikta på stjärnorna”, där det gällde att vara så lik en viss artist som möjligt.

I höstas kunde vi se båda göra sina tolkningar i TV4:s Bingolotto.

Båda artisterna gästades dessutom Åmål för drygt två år sedan.