2016-02-22 19:43

2016-02-23 13:09

Johan Skjervik hänger kvar i Idol

NORGE: Skymtade bara förbi i tv, men är vidare

Johan Skjervik från Åmål tog sig vidare även från första rundan av norska Idols slutaudition. Solosången visades aldrig i tv, men klippet ligger tillgängligt på TV2 Norges internetsida.
Onsdag kväll är det dags för gruppsång.

När det första programmet från Idols slutaudition sändes i fredags, satt Johan Skjervik och tittade tillsammans med polarna han delar lägenhet med i Oslo. Den här gången var det dock mindre nervöst än när auditionen visades, för han hade fått reda på i förväg att hans sång inte skulle sändas i programmet.

– Det är speciellt att se sig själv på tv. Men nu var det mer som att se ett vanligt avsnitt, även om jag skymtade förbi ibland, säger Johan Skjervik.

Skymtade förbi

Med över 100 deltagare var det många som inte visades i tv-programmet. Johan Skjervik skymtade bara till i förbifarten i tv-rutan i fredags, men sångmomentet går att se även från Sverige på norska TV2:s internetsida.

Första momentet i mellanrundan i norska Idol, det som motsvarar slutaudition i Sverige, var ett lineup-framträdande. Gruppvis fick de tävlande ställa sig på rad på scenen och gå fram en och en och sjunga valfri sång inför Idoljuryn.

– Jag kommer inte ihåg vad jag tänkte, men det var pressat. I publiken satt dessutom resten av deltagarna, säger Johan Skjervik.

Sångarna hade bara sekunder på sig att övertyga juryn om att de förtjänade att få vara kvar i tävlingen. Ungefär en tredjedel av deltagarna gallrades bort i rundan. Johan Skjervik, som valde att sjunga a capella, fick dock juryns ja, även om det inte sändes.

– De klippte bort min grupp helt från avsnittet. Det är några deltagare som de valt ut och följer mycket.

Del av en trio

Redan onsdag den 24 februari sänds andra mellanrundan, då med gruppsång och Johan Skjervik kommer att synas som en del av en trio. Sent på fredag kväll, efter en solosångsomgång, kommer 40 tävlande att vara kvar till nästa veckas semifinaler.

Slutaudition är inspelad i förväg, men från och med nästa vecka kommer programmen att livesändas.

– Men det är ju inte säkert jag är kvar då, säger Johan Skjervik, som inte får säga hur det går.

I fem semifinalerna sållas sedan tio deltagare ut som kvalificerar sig till Idol-finalen.

När det första programmet från Idols slutaudition sändes i fredags, satt Johan Skjervik och tittade tillsammans med polarna han delar lägenhet med i Oslo. Den här gången var det dock mindre nervöst än när auditionen visades, för han hade fått reda på i förväg att hans sång inte skulle sändas i programmet.

– Det är speciellt att se sig själv på tv. Men nu var det mer som att se ett vanligt avsnitt, även om jag skymtade förbi ibland, säger Johan Skjervik.

Skymtade förbi

Med över 100 deltagare var det många som inte visades i tv-programmet. Johan Skjervik skymtade bara till i förbifarten i tv-rutan i fredags, men sångmomentet går att se även från Sverige på norska TV2:s internetsida.

Första momentet i mellanrundan i norska Idol, det som motsvarar slutaudition i Sverige, var ett lineup-framträdande. Gruppvis fick de tävlande ställa sig på rad på scenen och gå fram en och en och sjunga valfri sång inför Idoljuryn.

– Jag kommer inte ihåg vad jag tänkte, men det var pressat. I publiken satt dessutom resten av deltagarna, säger Johan Skjervik.

Sångarna hade bara sekunder på sig att övertyga juryn om att de förtjänade att få vara kvar i tävlingen. Ungefär en tredjedel av deltagarna gallrades bort i rundan. Johan Skjervik, som valde att sjunga a capella, fick dock juryns ja, även om det inte sändes.

– De klippte bort min grupp helt från avsnittet. Det är några deltagare som de valt ut och följer mycket.

Del av en trio

Redan onsdag den 24 februari sänds andra mellanrundan, då med gruppsång och Johan Skjervik kommer att synas som en del av en trio. Sent på fredag kväll, efter en solosångsomgång, kommer 40 tävlande att vara kvar till nästa veckas semifinaler.

Slutaudition är inspelad i förväg, men från och med nästa vecka kommer programmen att livesändas.

– Men det är ju inte säkert jag är kvar då, säger Johan Skjervik, som inte får säga hur det går.

I fem semifinalerna sållas sedan tio deltagare ut som kvalificerar sig till Idol-finalen.