2016-01-27 14:19

2016-01-27 14:19

Öppen scen och bubbel

ÅMÅL: Artisten Pelle Skjervik firar 60 år med annorlunda pubspelning på Solsidan

Vad passar väl bättre för en artist än att fira sin 60:e födelsedag på scenen? Ungefär så resonerar Pelle Skjervik, som i morgon står för underhållningen på Solsidan i Åmål.
– Det blir en otraditionell traditionell pubkväll, säger jubilaren.

Det är inte första gången som Pelle Skjervik väljer att utlokalisera en av livets stora milstolpar.

– Jag hade världens kalas på Café XO när jag fyllde 50, men då var det bara inbjudna gäster. Nu, när jag blivit gammal och lat, ringde jag bara till Arian Jalal och frågade om jag fick komma och göra en pubspelning.

Programmet är kryddat med lite champagne och en stor portion spontanitet.

– Eftersom jag lite halvkänd i Åmål och känner en hel del musiker hoppas jag att det finns några i publiken som vill komma upp och spela ihop med mig, säger Pelle Skjervik, som egentligen har födelsedag den 28 januari, det vill säga i dag.

Hur är det att fylla 60?

– Ganska ok. Jag känner mig pigg och fräsch för min ålder. Men det är klart att man får sig en tankeställare. Jag kommer ihåg när min pappa fyllde 50, det kändes gammalt. Nu är jag själv 50 år plus tio. Det är overkligt på något sätt. Jag identifierar mig oftare med 30-åringar på tv-nyheterna än folk i min egen ålder.

Ett gediget intresse för pop har Pelle Skjervik burit med sig genom hela livet.

– Min första stora musikupplevelse var när jag låg och lyssnade på Radio Luxembourg och hörde Beatles för första gången. Jag kommer inte ihåg vilken låt det var, men den gav mig fysisk njutning.

Vilken är höjdpunkten i din egen musikkarriär?

– Åren med Pal Ritz & The Piccolos. Vi var Åmåls största rockband på 80-talet, säger Pelle Skjervik.

Tillsammans med kollegorna Dan Magnusson, Jimmie Östlund och Janne Svensson fick Skjervik ett skivkontrakt hos Abba-bolaget Polar. Plattan producerades av ingen mindre än Tomas Ledin.

Vad blir nästa mål?

– När jag fyllde 50 gjorde jag en cd med tolv egenskrivna låtar. Nu är ambitionen att göra en uppföljare. Jag har en del musik kvar i mig, säger Pelle Skjervik.

Det är inte första gången som Pelle Skjervik väljer att utlokalisera en av livets stora milstolpar.

– Jag hade världens kalas på Café XO när jag fyllde 50, men då var det bara inbjudna gäster. Nu, när jag blivit gammal och lat, ringde jag bara till Arian Jalal och frågade om jag fick komma och göra en pubspelning.

Programmet är kryddat med lite champagne och en stor portion spontanitet.

– Eftersom jag lite halvkänd i Åmål och känner en hel del musiker hoppas jag att det finns några i publiken som vill komma upp och spela ihop med mig, säger Pelle Skjervik, som egentligen har födelsedag den 28 januari, det vill säga i dag.

Hur är det att fylla 60?

– Ganska ok. Jag känner mig pigg och fräsch för min ålder. Men det är klart att man får sig en tankeställare. Jag kommer ihåg när min pappa fyllde 50, det kändes gammalt. Nu är jag själv 50 år plus tio. Det är overkligt på något sätt. Jag identifierar mig oftare med 30-åringar på tv-nyheterna än folk i min egen ålder.

Ett gediget intresse för pop har Pelle Skjervik burit med sig genom hela livet.

– Min första stora musikupplevelse var när jag låg och lyssnade på Radio Luxembourg och hörde Beatles för första gången. Jag kommer inte ihåg vilken låt det var, men den gav mig fysisk njutning.

Vilken är höjdpunkten i din egen musikkarriär?

– Åren med Pal Ritz & The Piccolos. Vi var Åmåls största rockband på 80-talet, säger Pelle Skjervik.

Tillsammans med kollegorna Dan Magnusson, Jimmie Östlund och Janne Svensson fick Skjervik ett skivkontrakt hos Abba-bolaget Polar. Plattan producerades av ingen mindre än Tomas Ledin.

Vad blir nästa mål?

– När jag fyllde 50 gjorde jag en cd med tolv egenskrivna låtar. Nu är ambitionen att göra en uppföljare. Jag har en del musik kvar i mig, säger Pelle Skjervik.