2016-01-13 15:31

2016-01-13 15:31

Åmålskonstnär ställer ut verk i kol, tusch och kaffe

BENGTSFORS: Motiv från hemtrakterna i Fröskog

Rebecka Andersson, till vardags kultursamordnare i Åmåls kommun, öppnar på lördag en utställning i Bengtsfors konsthall. Motiven är hämtade från hemtrakterna i Fröskog och Fengersfors.

Rebecka Andersson ställer ut teckningar i framför allt tusch och kol. På något håll kommer en del akvarellfärg in och i några teckningar har hon också använt kaffe, för att få fram en speciell ton.

– Jag blev inspirerad av den store Victor Hugo, som vid sidan av författandet också var konstnär. Han har gjort fantastiska teckningar där han bland annat använt kaffe. Och det måste jag ju prova tänkte jag, säger Rebecka Andersson.

Motiven är i hög grad hämtade från hennes hemtrakter Fröskog, Humletorp och Fengersfors. Även fåglar är ett återkommande motiv.

Rebecka Andersson hade en separatutställning i Färgelanda konsthall i somras. Men medan den framför allt blickade bakåt, så visas nu i Bengtsfors nästan enbart nya verk.

Åmåls kultursamordnare är litteraturvetare i grunden, men i hennes fil. mag. ingår även konstvetenskap. Efter gymnasiet gick hon en tvåårig konstnärlig utbildning i Kiruna och arbetade sedan med Per Åhlins tecknade film ”Hundhotellet” som färgläggare och även lite som bildlärarassistent innan hon började på universitetet. Hon var även med och startade Konstgrafiska verkstaden i Dalsland.

Utställningen ”Teckningar av tiden” har vernissage i Bengtsfors konsthall på lördag och pågår till den 5 februari.

Rebecka Andersson ställer ut teckningar i framför allt tusch och kol. På något håll kommer en del akvarellfärg in och i några teckningar har hon också använt kaffe, för att få fram en speciell ton.

– Jag blev inspirerad av den store Victor Hugo, som vid sidan av författandet också var konstnär. Han har gjort fantastiska teckningar där han bland annat använt kaffe. Och det måste jag ju prova tänkte jag, säger Rebecka Andersson.

Motiven är i hög grad hämtade från hennes hemtrakter Fröskog, Humletorp och Fengersfors. Även fåglar är ett återkommande motiv.

Rebecka Andersson hade en separatutställning i Färgelanda konsthall i somras. Men medan den framför allt blickade bakåt, så visas nu i Bengtsfors nästan enbart nya verk.

Åmåls kultursamordnare är litteraturvetare i grunden, men i hennes fil. mag. ingår även konstvetenskap. Efter gymnasiet gick hon en tvåårig konstnärlig utbildning i Kiruna och arbetade sedan med Per Åhlins tecknade film ”Hundhotellet” som färgläggare och även lite som bildlärarassistent innan hon började på universitetet. Hon var även med och startade Konstgrafiska verkstaden i Dalsland.

Utställningen ”Teckningar av tiden” har vernissage i Bengtsfors konsthall på lördag och pågår till den 5 februari.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.