2015-12-18 15:27

2015-12-18 15:27

36 minuters höjdarresa tillbaka i tiden

SKIVRECENSION

Martin Ekberg och Mark Tholin kallar sig Mark/Martin när de efter fyra års knåpande presenterar sitt samarbete i album-form. Musiken ges ut endast på vinyl. På min tid hette det lp-skiva, men nu kort och gott vinyl.

Skivomslaget ger en förförisk hint om vad det är frågan om och i öppningsspåret ”Good decisions” kastas man rakt in i 70-talet med en rivstart. Lite poppigt, lite svängigt och frågan är om det inte är bästa spåret.

Martin Ekberg sjunger på de flesta av låtarna. Hans röst är dynamisk och säker på en gång. Passar för ändamålet, så att säga. Det här är genuin bluesrock från mitten av 70-talet. Inte illa av ett par barndomskompisar födda 1977.

Öppningsspåren på B-sidan, ”Veronica”, är mycket Mark Tholin där han sjunger själv och där han får briljera som den ekvilibrist han är på gitarr. Tholin är i sanning en multiinstrumentalist. Det vet vi som känner honom från Åmålsscenen.

Martin Ekberg har gått under radarn för Åmålspubliken, men presenterar sig nu här. Tillsammans med Mark Tholin är han textförfattare och framförallt en kompetent uttolkare av texten. Ett bra exempel på finstämdheten är vackra ”Unship the oars” som bryter av lite grand mot det lite mer rökrockiga. Även ”Oh tonight” är en sådan låt.

Underbart att få sätta stiftet till vinylskivan igen efter så många år, även om det knappast knastrade ett enda dugg om den spritt nya skivan. Skivbolagsdirektören Love Tholin och hans Åmål Records är förresten värd ett helt eget kapitel.

Slutsummering måste bli att Mark/Martin är en drygt 36 minuters höjdarresa tillbaka i tiden. Kan med fördel användas som en perfekt start på en kväll ute.

Eller varför inte avnjuta musiken live?

Martin Ekberg och Mark Tholin kallar sig Mark/Martin när de efter fyra års knåpande presenterar sitt samarbete i album-form. Musiken ges ut endast på vinyl. På min tid hette det lp-skiva, men nu kort och gott vinyl.

Skivomslaget ger en förförisk hint om vad det är frågan om och i öppningsspåret ”Good decisions” kastas man rakt in i 70-talet med en rivstart. Lite poppigt, lite svängigt och frågan är om det inte är bästa spåret.

Martin Ekberg sjunger på de flesta av låtarna. Hans röst är dynamisk och säker på en gång. Passar för ändamålet, så att säga. Det här är genuin bluesrock från mitten av 70-talet. Inte illa av ett par barndomskompisar födda 1977.

Öppningsspåren på B-sidan, ”Veronica”, är mycket Mark Tholin där han sjunger själv och där han får briljera som den ekvilibrist han är på gitarr. Tholin är i sanning en multiinstrumentalist. Det vet vi som känner honom från Åmålsscenen.

Martin Ekberg har gått under radarn för Åmålspubliken, men presenterar sig nu här. Tillsammans med Mark Tholin är han textförfattare och framförallt en kompetent uttolkare av texten. Ett bra exempel på finstämdheten är vackra ”Unship the oars” som bryter av lite grand mot det lite mer rökrockiga. Även ”Oh tonight” är en sådan låt.

Underbart att få sätta stiftet till vinylskivan igen efter så många år, även om det knappast knastrade ett enda dugg om den spritt nya skivan. Skivbolagsdirektören Love Tholin och hans Åmål Records är förresten värd ett helt eget kapitel.

Slutsummering måste bli att Mark/Martin är en drygt 36 minuters höjdarresa tillbaka i tiden. Kan med fördel användas som en perfekt start på en kväll ute.

Eller varför inte avnjuta musiken live?

Mark/Martin

”Mark/Martin”

Åmål Records

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.