2015-12-11 09:31

2015-12-11 09:31

Nour El Refai blir stjärnan på Kulturbruket

MELLERUD: Mellerudsscen laddar inför vårsäsongen

Konserter och diverse teateruppsättningar dominerar vårprogrammet på Kulturbruket i Mellerud. Men den enda riktiga rikskändisen som äntrar scenen är komikern Nour El Refai.

En bra underhållare ska helst vara både varmt personlig och vasst originell. Den balansakten brukar Nour El Refai lyckas med, oavsett om det rör sig film, tv, radio eller teater. Nästa år (den 4 mars) gästar hon Kulturbruket med sin nya show, ”En komisk depression”.

– Föreställningen handlar om när jag var ledsnast i världen. Då det enda som gjorde mig glad var naturfilm och O'boy, säger Nour El Refai, i ett pressmeddelande.

För uppvärmningen svarar programledaren och författaren Moa Svan.

Vårsäsongen på Kulturbruket inleds annars den 7 februari med en musikalisk föreställning om författaren Moa Martinssons liv. Huvudrollen görs av skådespelaren Lisbeth Johansson, medan ackompanjemanget sköts av Carita Jonsson.

En vecka senare, 14 februari, bjuds det på barnteater, närmare bestämt ”Sagan om det röda det röda äpplet”. Pjäsen bygger på en populär bildbok av Jan Lööf.

De flesta programpunkterna handlar ändå om musik. Höjdpunkten blir kanske ”Fröken Elvis”, en konsert i föreställningsformat, som baseras på svenska översättningar av Elvis Presley-låtar. Bakom showen står fem kvinnor: Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Sanna Andersson, Josefin Berge och Maria Olsson.

En bra underhållare ska helst vara både varmt personlig och vasst originell. Den balansakten brukar Nour El Refai lyckas med, oavsett om det rör sig film, tv, radio eller teater. Nästa år (den 4 mars) gästar hon Kulturbruket med sin nya show, ”En komisk depression”.

– Föreställningen handlar om när jag var ledsnast i världen. Då det enda som gjorde mig glad var naturfilm och O'boy, säger Nour El Refai, i ett pressmeddelande.

För uppvärmningen svarar programledaren och författaren Moa Svan.

Vårsäsongen på Kulturbruket inleds annars den 7 februari med en musikalisk föreställning om författaren Moa Martinssons liv. Huvudrollen görs av skådespelaren Lisbeth Johansson, medan ackompanjemanget sköts av Carita Jonsson.

En vecka senare, 14 februari, bjuds det på barnteater, närmare bestämt ”Sagan om det röda det röda äpplet”. Pjäsen bygger på en populär bildbok av Jan Lööf.

De flesta programpunkterna handlar ändå om musik. Höjdpunkten blir kanske ”Fröken Elvis”, en konsert i föreställningsformat, som baseras på svenska översättningar av Elvis Presley-låtar. Bakom showen står fem kvinnor: Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Sanna Andersson, Josefin Berge och Maria Olsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.