2015-12-09 15:06

2015-12-09 15:06

Säljer julkort – köper getter

MUSIK: Åmålsaktuella Sofie Reed satsar på välgörenhet

På torsdagskvällen ger Sofie Reed och Susan Gibson sin första av tre julspelningar på Solsidan i Åmål. Intäkter från souvenirförsäljningen går till bistånd i form av getter.

– Jag och Susan Gibson har startat ett projekt tillsammans som heter Peace and Earth, säger Sofie Reed Det innebär att vi tar in olika artister, skriver låtar ihop och samlar in pengar till välgörande ändamål.

Hittills har det blivit tre låtar, som handlar om allt från kvinnor i kris till att vi borde lyssna mer på vår jord. Till den sistnämnda låten, som heter ”Earth song”, kommer det så småningom att produceras en video med bildmaterial från bland annat Baldersnäs herrgård, där Sofie Reed befann sig när PD ringde upp henne.

Mer i Åmål än hemma

Videon blir troligtvis klar i slutet av februari, men innan dess väntar en lång rad spelningar. Nästa anhalt blir Solsidan i Åmål, där Sofie Reed äntrar scenen i kväll, i morgon och på lördag.

– Det känns helt underbart att få komma tillbaka till Åmål. De senaste åren har jag varit mer där än i min egen hemstad, säger dalkullan, som är bosatt i USA.

På Solsidan får hon sällskap av vännen och kollegan Susan Gibson, en visaktig singer songwriter från Texas. Gibsons karriär tog fart med den egenskrivna låten ”Wide open spaces”, vilken också blev titelspår på countrypopgruppen Dixie Chicks' fjärde album.

– Vi brukar träffas ibland på festivaler och annat och spela tillsammans, men den här gången blir det ett lite annorlunda upplägg, säger Sofie Reed, som bland annat kommer framföra några annorlunda lucialåtar.

Efter varje konsert, som bjuder på både solonummer och duetter, kan den som vill köpa julkort av artisterna. Intäkterna går till välgörenhet, närmare bestämt getter som skänks till behövande i Afrika.

Klar för bluesfesten

I går, onsdag, fanns det bara ströplatser kvar till spelningarna på Solsidan. Men alla som missar Sofie Reed den här gången får en ny chans i början av juli. Då återvänder hon till Åmål och den årliga bluesfesten, förhoppningsvis med en nyinspelad skiva i bagaget.

– Den här gången kommer jag att arbeta med lite mer effekter, exempelvis ett didgeridoo-delay. Kanske blir det också lite mer rock'n'roll, säger Sofie Reed.

– Jag och Susan Gibson har startat ett projekt tillsammans som heter Peace and Earth, säger Sofie Reed Det innebär att vi tar in olika artister, skriver låtar ihop och samlar in pengar till välgörande ändamål.

Hittills har det blivit tre låtar, som handlar om allt från kvinnor i kris till att vi borde lyssna mer på vår jord. Till den sistnämnda låten, som heter ”Earth song”, kommer det så småningom att produceras en video med bildmaterial från bland annat Baldersnäs herrgård, där Sofie Reed befann sig när PD ringde upp henne.

Mer i Åmål än hemma

Videon blir troligtvis klar i slutet av februari, men innan dess väntar en lång rad spelningar. Nästa anhalt blir Solsidan i Åmål, där Sofie Reed äntrar scenen i kväll, i morgon och på lördag.

– Det känns helt underbart att få komma tillbaka till Åmål. De senaste åren har jag varit mer där än i min egen hemstad, säger dalkullan, som är bosatt i USA.

På Solsidan får hon sällskap av vännen och kollegan Susan Gibson, en visaktig singer songwriter från Texas. Gibsons karriär tog fart med den egenskrivna låten ”Wide open spaces”, vilken också blev titelspår på countrypopgruppen Dixie Chicks' fjärde album.

– Vi brukar träffas ibland på festivaler och annat och spela tillsammans, men den här gången blir det ett lite annorlunda upplägg, säger Sofie Reed, som bland annat kommer framföra några annorlunda lucialåtar.

Efter varje konsert, som bjuder på både solonummer och duetter, kan den som vill köpa julkort av artisterna. Intäkterna går till välgörenhet, närmare bestämt getter som skänks till behövande i Afrika.

Klar för bluesfesten

I går, onsdag, fanns det bara ströplatser kvar till spelningarna på Solsidan. Men alla som missar Sofie Reed den här gången får en ny chans i början av juli. Då återvänder hon till Åmål och den årliga bluesfesten, förhoppningsvis med en nyinspelad skiva i bagaget.

– Den här gången kommer jag att arbeta med lite mer effekter, exempelvis ett didgeridoo-delay. Kanske blir det också lite mer rock'n'roll, säger Sofie Reed.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.