2015-10-27 16:39

2015-10-27 16:53

Unga och mogna musiker i tajt band

ÅMÅL: Musikkåren och musikskolan i gemensam höstkosnert

50 musiker fanns på scen när Åmål Concert Band bjöd på höstkonsert i Karlbergsaulan i söndags.

Konsertbandet består av ungdomarna i Åmåls musikskola och de något äldre ungdomarna i Åmåls stadsmusikkår i en skön blandning.

Bra och tajt

Och det har väl aldrig låtit bättre och tajtare från det blandade bandet med 50 musiker, inklusive slagverkssektion.

Kvällens dirigenter var Fredrik Myrén och Charlotte Ellénius.

Första delen inleddes med genuin orkestermusik med flera medleystycken. Solister från musikskolan tog vid. Gabriella Olson spelade ”You rase me up” på trumpet och Gustav Persson spelade ”My hart will go on” på flöjt, ackompanjerad av Daniel Johansson på piano.

Bäst där var Simon Bertilson som på altsaxofon framförde Luther Vandross och Richard Marx ”Dance with my father”, vackert ackompanjerad av Per-Uno Skoog på fiol. Fredrik Myrén stöttade också med piano i ett stycke som fick kraftiga applåder av publiken.

Gäster från Norge

Efter paus inleddes andra omgången av kvällens gästartister i Gränsebrass, ett samarbete mellan Norge, Årjäng och Åmål, som förhoppningvis ska räcka långt i kommande brass-SM. Gränsebrass bjöd på ett svårbemästrat stycke, under ledning av Charlotte Ellenius.

Efter brassen var det dags att möblera om på scenen igen och samtliga i Åmål Concert Band avslutade, först med två medleystycken, skräckfilmsmusik och därefter Abba, och helt avslutningsvis med ”Concerto d´Amore”. Dessförinnan hade storbandet avhandlat Guns ´n´ Roses ”Welcome to the Jungle”.

Igenkänningsfaktorn var hög när hårdrock och Abba står på programmet med det vetetusan om inte det svängde som allra mest om Åmåls Concert Band under kvällens inledande stycken av medryckande musik.

Publiken fick i alla fall en afton av trevlig underhållning i Karlbergsaulan.

Åmåls musikkår fyller i år 80 år och med samarbetet med Åmåls musikskola, allt vitalare för varje år. Det finns fler muciserande ungdomar än på länge i Åmål Concert Band.

Konsertbandet består av ungdomarna i Åmåls musikskola och de något äldre ungdomarna i Åmåls stadsmusikkår i en skön blandning.

Bra och tajt

Och det har väl aldrig låtit bättre och tajtare från det blandade bandet med 50 musiker, inklusive slagverkssektion.

Kvällens dirigenter var Fredrik Myrén och Charlotte Ellénius.

Första delen inleddes med genuin orkestermusik med flera medleystycken. Solister från musikskolan tog vid. Gabriella Olson spelade ”You rase me up” på trumpet och Gustav Persson spelade ”My hart will go on” på flöjt, ackompanjerad av Daniel Johansson på piano.

Bäst där var Simon Bertilson som på altsaxofon framförde Luther Vandross och Richard Marx ”Dance with my father”, vackert ackompanjerad av Per-Uno Skoog på fiol. Fredrik Myrén stöttade också med piano i ett stycke som fick kraftiga applåder av publiken.

Gäster från Norge

Efter paus inleddes andra omgången av kvällens gästartister i Gränsebrass, ett samarbete mellan Norge, Årjäng och Åmål, som förhoppningvis ska räcka långt i kommande brass-SM. Gränsebrass bjöd på ett svårbemästrat stycke, under ledning av Charlotte Ellenius.

Efter brassen var det dags att möblera om på scenen igen och samtliga i Åmål Concert Band avslutade, först med två medleystycken, skräckfilmsmusik och därefter Abba, och helt avslutningsvis med ”Concerto d´Amore”. Dessförinnan hade storbandet avhandlat Guns ´n´ Roses ”Welcome to the Jungle”.

Igenkänningsfaktorn var hög när hårdrock och Abba står på programmet med det vetetusan om inte det svängde som allra mest om Åmåls Concert Band under kvällens inledande stycken av medryckande musik.

Publiken fick i alla fall en afton av trevlig underhållning i Karlbergsaulan.

Åmåls musikkår fyller i år 80 år och med samarbetet med Åmåls musikskola, allt vitalare för varje år. Det finns fler muciserande ungdomar än på länge i Åmål Concert Band.