2015-10-20 16:18

2015-10-20 16:18

Stor blåsorkester spelar Abba och skräckmusik

ÅMÅL: Nästan 50 musiker ger konsert på Karlbergsteatern

Blåsorkestern Åmål Concert Band med nästan 50 musikanter ger höstkonsert på Karlbergsteatern på söndag. På programmet står såväl Abbamusik som paso doble och skräckfilmsmedley.

Åmål Concert Band, som är ett samarbete mellan musikskolan och stadsmusikkåren, är i år ovanligt stor eftersom ungdomarna som tidigare spelade i Magic Players nyligen gått med. I blåsorkestern ingår närmare 50 musikanter, inklusive slagverkssektion.

På söndag, den 25 oktober, är det höstkonsert på Karlbergsteatern.

Programmet har ett brett anslag och innehåller bland annat ett paso doble-potpurri, ett skäckfilmsmedley och en marsch. Det blir smakprov från såväl Abba som Guns n' roses och det blir filmmusik ur ”Tillbaka till framtiden”, ”Forrest gump” och ”Polarexpressen”.

Dirigenter är musiklärarna Fredrik Myrén och Charlotte Ellénius.

Gästartister under konserten är nybildade Gränsebrass som ska framföra ett tävlingsstycke för brassband. Några ungdomar från musikskolan bjuder också på instrumentala solon.

Åmål Concert Band, som är ett samarbete mellan musikskolan och stadsmusikkåren, är i år ovanligt stor eftersom ungdomarna som tidigare spelade i Magic Players nyligen gått med. I blåsorkestern ingår närmare 50 musikanter, inklusive slagverkssektion.

På söndag, den 25 oktober, är det höstkonsert på Karlbergsteatern.

Programmet har ett brett anslag och innehåller bland annat ett paso doble-potpurri, ett skäckfilmsmedley och en marsch. Det blir smakprov från såväl Abba som Guns n' roses och det blir filmmusik ur ”Tillbaka till framtiden”, ”Forrest gump” och ”Polarexpressen”.

Dirigenter är musiklärarna Fredrik Myrén och Charlotte Ellénius.

Gästartister under konserten är nybildade Gränsebrass som ska framföra ett tävlingsstycke för brassband. Några ungdomar från musikskolan bjuder också på instrumentala solon.