2015-09-30 09:29

2015-09-30 09:29

Amerikansk stjärnglans

ÅMÅL: Blueskväll med tre band i Kulturmagasinet

Med stilförebilder som Fleetwood Mac, Rolling Stones och Muddy Waters är Hook Herrara återigen redo att sätta Åmål i gungning. På lördag toppar den Kalifornienbördige artisten en bluesgala i Kulturmagasinet. Flera lokala musiker ramar in evenemanget.

Kanske spelar minnet ett spratt, men visst känns det som om nöjeshösten i Åmål har haft en ovanligt torftig inledning? Förhoppningsvis vaknar scenerna till liv under de kommande veckorna. I så fall skulle helgens gala i Kulturmagasinet kunna ses som ett ordentligt avstamp. Bakom evenemanget står så klart den lokala bluesföreningen med ständige festfixaren Nils Lönnsjö i spetsen.

Svängigt munspel

Kvällens huvudnummer är den amerikanske musikern Hook Herrera, som senast besökte Åmål i samband med sommarens bluesfest. Då lirade han tunga rockinfluerade låtar tillsammans med Alvin Youngblood Hart, men den här gången bjuds det förmodligen på lite lättare, mer munspelsbaserat bluessväng.

Bonnie Rait, Woody Allen och Greg Allman är några av alla världsnamn som Hook Herrera lirade med innan han lämnade USA för Tjörn. I Åmål kompas han av trumslagaren Dan Magnusson och basisten Ronny Eriksson, medan Göran ”Sevenson” Svenningson kämpar om tid vid mikrofonen.

Många Åmålsinslag

Galan i Kulturmagasinet inleds av Combination Boogie, en konstellation som domineras av lokala musiker. Det samma gäller för avslutningsakten, Fat Bull & his Vets, som många känner igen från bluesfesten. Sångaren Fat Bull, som egentligen heter Claes Kihlberg, brukar ha en förmåga att höja feststämningen var han än befinner sig.

Kanske spelar minnet ett spratt, men visst känns det som om nöjeshösten i Åmål har haft en ovanligt torftig inledning? Förhoppningsvis vaknar scenerna till liv under de kommande veckorna. I så fall skulle helgens gala i Kulturmagasinet kunna ses som ett ordentligt avstamp. Bakom evenemanget står så klart den lokala bluesföreningen med ständige festfixaren Nils Lönnsjö i spetsen.

Svängigt munspel

Kvällens huvudnummer är den amerikanske musikern Hook Herrera, som senast besökte Åmål i samband med sommarens bluesfest. Då lirade han tunga rockinfluerade låtar tillsammans med Alvin Youngblood Hart, men den här gången bjuds det förmodligen på lite lättare, mer munspelsbaserat bluessväng.

Bonnie Rait, Woody Allen och Greg Allman är några av alla världsnamn som Hook Herrera lirade med innan han lämnade USA för Tjörn. I Åmål kompas han av trumslagaren Dan Magnusson och basisten Ronny Eriksson, medan Göran ”Sevenson” Svenningson kämpar om tid vid mikrofonen.

Många Åmålsinslag

Galan i Kulturmagasinet inleds av Combination Boogie, en konstellation som domineras av lokala musiker. Det samma gäller för avslutningsakten, Fat Bull & his Vets, som många känner igen från bluesfesten. Sångaren Fat Bull, som egentligen heter Claes Kihlberg, brukar ha en förmåga att höja feststämningen var han än befinner sig.

Spelar på galan

Hook Herrera (munspel, sång), Claes Kihlberg (sång) Göran Svenningsson (gitarr, sång), Dan Magnusson (trummor), Ronny Eriksson (bas), Björn Lilleland (sång, munspel, gitarr), Bengt Blomgren (gitarr), Mark Tholin (gitarr), Klas Dannäs (bas), Niklas Andersson (bas), Lars Forsgren (trummor).