2015-08-03 13:46

2015-08-03 13:46

Orkester från Berlin återvänder

ÅMÅL: Toner från Bach och Maggio

För fyra år sedan gjorde kammarorkestern Da Ponte från Berlin succé i Åmåls kyrka. Nu återvänder de och uppträder än en gång i den dalsländska staden.

Sommarveckorna har förflutit i sin brist på värme och snart är de förbi. I morgon är det dags för årets sista sommarkvällsmusik i Åmåls kyrka. Säsongen avrundas med långväga besök från Tyskland.

Från Berlin

Kammarorkestern Da Ponte bildades 1995 i Berlin. Inspirationen till namnet var Lorenzo da Ponte. Han har gett ord till några av Mozarts mest klassiska operor, så som ”Figaros bröllop”, ”Don Giovanni” och ”Cosi fan tutte”.

Många läkare

Orkestern består numera av ett 30-tal musiker, varav alla är amatörer. De flesta av dem har läkaryrket som huvudsaklig sysselsättning och åldersspannet inom gruppen är stort.

Värmlandskoppling

Kopplingen till Sverige har kammarorkestern genom cellisten Marika Gejrot som kommer från Värmland. För fyra år sedan tog hon med sig orkestern till landskapet där hon växte upp och genomförde en turné, med en avstickare till Åmål.

Besökt Åmål förr

Da Ponte var då årets höjdpunkt under sommarkvällsmusiken i Åmåls kyrka. Orkestern bjöd på framför allt instrumentala klassiker, däribland Antonio Vivaldis konsert för fyra violiner, Mozarts ”Rondo” för piano och stråkar samt Romans ”Sinfonia”. Konserten innehöll även ett uns av opera i form av en duett mellan en mezzosopran och en baryton.

Dessutom bjöds det på svensk sång och musik ur West Side Story

Blandad musik

Nu återvänder Marika Gejrot och kammarorkestern från Berlin. I morgon spelar de i Åmåls kyrka.

De kommer återigen bjuda på ett brett program med koppling i historian, likväl som nutiden. Stråkinstrumenten och klaviaturerna kommer spela melodier av allt mellan Johann Sebastian Bach och Veronica Maggio.

Sommarveckorna har förflutit i sin brist på värme och snart är de förbi. I morgon är det dags för årets sista sommarkvällsmusik i Åmåls kyrka. Säsongen avrundas med långväga besök från Tyskland.

Från Berlin

Kammarorkestern Da Ponte bildades 1995 i Berlin. Inspirationen till namnet var Lorenzo da Ponte. Han har gett ord till några av Mozarts mest klassiska operor, så som ”Figaros bröllop”, ”Don Giovanni” och ”Cosi fan tutte”.

Många läkare

Orkestern består numera av ett 30-tal musiker, varav alla är amatörer. De flesta av dem har läkaryrket som huvudsaklig sysselsättning och åldersspannet inom gruppen är stort.

Värmlandskoppling

Kopplingen till Sverige har kammarorkestern genom cellisten Marika Gejrot som kommer från Värmland. För fyra år sedan tog hon med sig orkestern till landskapet där hon växte upp och genomförde en turné, med en avstickare till Åmål.

Besökt Åmål förr

Da Ponte var då årets höjdpunkt under sommarkvällsmusiken i Åmåls kyrka. Orkestern bjöd på framför allt instrumentala klassiker, däribland Antonio Vivaldis konsert för fyra violiner, Mozarts ”Rondo” för piano och stråkar samt Romans ”Sinfonia”. Konserten innehöll även ett uns av opera i form av en duett mellan en mezzosopran och en baryton.

Dessutom bjöds det på svensk sång och musik ur West Side Story

Blandad musik

Nu återvänder Marika Gejrot och kammarorkestern från Berlin. I morgon spelar de i Åmåls kyrka.

De kommer återigen bjuda på ett brett program med koppling i historian, likväl som nutiden. Stråkinstrumenten och klaviaturerna kommer spela melodier av allt mellan Johann Sebastian Bach och Veronica Maggio.