2015-05-07 15:59

2015-05-07 15:59

Smak för det naturliga

ÅMÅL: Fotograf och textilkonstnär ställer ut i hanverksmagasinet

Från slätten i Västergötland till Vänerns strand – grannarna Nicholle Mynett och Inger Palo har gett sig ut på en konstnärlig resa tillsammans. Med start i dag visar de naturinspirerade bildverk på Hantverksmagasinet i Åmål.

De flesta motiven är hämtade ur den nordiska faunan, fast rötterna är inte alltid så djupa som de verkar. Mer än hälften av utställningsmaterialet är skapad av en inflyttad anglosax.

– Jag kom till Sverige för åtta år sedan, men innan dess var jag aktiv som konstnär i Storbritannien. Bland annat har jag haft separatutställningar i Kanada, Oman och Nederländerna, berättar Nicholle Mynett.

Gemensamt intresse

På västgötaslätten, i en liten by utanför Vara, blev hon granne med Inger Palo. Damerna började umgås och ha roligt tillsammans, varefter de insåg att det fanns ytterligare ett gemensamt intresse: Båda gillar att fånga sin närmiljö på kreativt sätt.

– Förhoppningsvis är det här den första av flera utställningar som vi kommer att ha tillsammans. Målet är att visa våra saker i Smögen och Göteborg, säger Inger Palo, som har tagit med sig nio fotografier till Åmål.

På canvasduk har hon låtit trycka upp allt från en stämningsfull lövträdsallé till närmast abstrakta bildkompositioner.

Ungefär samma förhållningssätt har Nicholle Mynett till sina motiv. Vissa verk är rena avbildningar, medan andra är lite mer kryptiska till sin natur. Bland annat har hon låtit sig inspireras av innanmätet i ett gammalt getingbo.

– Getingar skapar helt otroliga mönster. Deras bon innehåller hur många skikt som helst, säger Nicholle Mynett.

De flesta motiven är hämtade ur den nordiska faunan, fast rötterna är inte alltid så djupa som de verkar. Mer än hälften av utställningsmaterialet är skapad av en inflyttad anglosax.

– Jag kom till Sverige för åtta år sedan, men innan dess var jag aktiv som konstnär i Storbritannien. Bland annat har jag haft separatutställningar i Kanada, Oman och Nederländerna, berättar Nicholle Mynett.

Gemensamt intresse

På västgötaslätten, i en liten by utanför Vara, blev hon granne med Inger Palo. Damerna började umgås och ha roligt tillsammans, varefter de insåg att det fanns ytterligare ett gemensamt intresse: Båda gillar att fånga sin närmiljö på kreativt sätt.

– Förhoppningsvis är det här den första av flera utställningar som vi kommer att ha tillsammans. Målet är att visa våra saker i Smögen och Göteborg, säger Inger Palo, som har tagit med sig nio fotografier till Åmål.

På canvasduk har hon låtit trycka upp allt från en stämningsfull lövträdsallé till närmast abstrakta bildkompositioner.

Ungefär samma förhållningssätt har Nicholle Mynett till sina motiv. Vissa verk är rena avbildningar, medan andra är lite mer kryptiska till sin natur. Bland annat har hon låtit sig inspireras av innanmätet i ett gammalt getingbo.

– Getingar skapar helt otroliga mönster. Deras bon innehåller hur många skikt som helst, säger Nicholle Mynett.