2015-03-20 10:50

2015-03-20 10:50

Eriksson visar vinterns produktion innan flytten

KONST: Gotlandsmotiv på Lillienstiernska

Ägaren av Lillienstiernska gården, konstnären Rolf O Eriksson, visar vinterns produktion, innan han och hans fru gör sin sommarflytt till Gotland.
– Utifall att någon är nyfiken, som han säger.

Idag är det vernissage för utställningen ”Himmel och hav” på Lillienstiernska gården i Åmål. Rolf O Eriksson ställer ut tolv bilder, just på temat himmel och hav och allt som finns däremellan. Utställningen pågår till och med

Gotland är landskapet och det är också på Gotland som han och hans fru Cecilia har sitt huvudsakliga boende.

Vinterboende i Åmål

Paret har ägt Lillienstiernska gården i Åmål i tolv år och bor där också till och från under vintern. Intill utställningslokalen har Rolf O Eriksson sin ateljé och på övervåningen har paret sitt privata krypin.

Nu är det snart dags att flytta till Gotland igen. Men innan flytten visar Rolf O Erikssons vinterns produktion för allmänheten.

– Jag har inte visat något på tre-fyra år. Nu tänkte jag att jag kunde visa vad jag gjort under vintern, innan vi flyttar. Utifall att det är någon som är nyfiken, säger han.

Utsmyckat rastplatser

Rolf O Eriksson är född i Eskilstuna men bodde under många år i Strängnäs, tillsammans med sin fru. Han är bildkonstnär, men också skulptör och han har bland annat dekorerat flera rastplatser längs vägarna – men även gjort en hel del andra offentliga utsmyckningar. Skulpturerna föreställer ofta ett instrument, färdigt eller under byggnad.

Efter Strängnäs bodde paret Eriksson i Afrika under fyra år, där hans fru var biståndsarbetare. Sedan dess skänker paret hälften av intäkterna vid varje utställning, till en Sida-stödd hjälprorganisation.

Ljusa motiv

Miniutställningen hemma på Lilleinstiernska innehåller sammanlagt tolv bilder och det är ljusa motiv från Gotland som dominerar. Himmel och hav, i vårsol och i vinterskrud. En träinstrumentorkester finns också med, som skall symbolisera de fyra elementen och dess färger brunt, rött, vitt och blått.

– Att måla är mitt sätt att fundera på saker, säger Rolf O Eriksson.

Idag är det vernissage för utställningen ”Himmel och hav” på Lillienstiernska gården i Åmål. Rolf O Eriksson ställer ut tolv bilder, just på temat himmel och hav och allt som finns däremellan. Utställningen pågår till och med

Gotland är landskapet och det är också på Gotland som han och hans fru Cecilia har sitt huvudsakliga boende.

Vinterboende i Åmål

Paret har ägt Lillienstiernska gården i Åmål i tolv år och bor där också till och från under vintern. Intill utställningslokalen har Rolf O Eriksson sin ateljé och på övervåningen har paret sitt privata krypin.

Nu är det snart dags att flytta till Gotland igen. Men innan flytten visar Rolf O Erikssons vinterns produktion för allmänheten.

– Jag har inte visat något på tre-fyra år. Nu tänkte jag att jag kunde visa vad jag gjort under vintern, innan vi flyttar. Utifall att det är någon som är nyfiken, säger han.

Utsmyckat rastplatser

Rolf O Eriksson är född i Eskilstuna men bodde under många år i Strängnäs, tillsammans med sin fru. Han är bildkonstnär, men också skulptör och han har bland annat dekorerat flera rastplatser längs vägarna – men även gjort en hel del andra offentliga utsmyckningar. Skulpturerna föreställer ofta ett instrument, färdigt eller under byggnad.

Efter Strängnäs bodde paret Eriksson i Afrika under fyra år, där hans fru var biståndsarbetare. Sedan dess skänker paret hälften av intäkterna vid varje utställning, till en Sida-stödd hjälprorganisation.

Ljusa motiv

Miniutställningen hemma på Lilleinstiernska innehåller sammanlagt tolv bilder och det är ljusa motiv från Gotland som dominerar. Himmel och hav, i vårsol och i vinterskrud. En träinstrumentorkester finns också med, som skall symbolisera de fyra elementen och dess färger brunt, rött, vitt och blått.

– Att måla är mitt sätt att fundera på saker, säger Rolf O Eriksson.