2018-06-05 06:00

2018-06-05 06:00

Äpple faller långt bort

KRÖNIKA

Rubriken på SVT:s hemsida: ”Mördarsniglar får problem i torkan” väckte inte mitt medlidande. Tvärtom välkomnar vi väl lite till mans att dessa mollusker har det på sitt torra.

Deras liv och leverne kan i korthet beskrivas så här. Gamlingar klarar inte alls vintrarna här. De unga borrar ner sig i jorden och kommer upp i maj. Är det torrt då väder dör många. Så mycket talar för att det efter det fina majvädret blir färre sniglar i år.

Även om det senare i sommar kommer mycket regn, visar erfarenheten att tillväxten stoppas av en torr maj.

Jo, det äpplet föll inte nära trädet.

Det handlar om ”Fucking Åmål”. Vi talade förra veckan om den gången för tjugo år sen när kommunstyrelsen med dåvarande kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson (S), pappan här i dagens minisläktkrönika, försökte stoppa om inte själva filmen så dock titeln ”Fucking Åmål” med tanke på den skada Film i Väst befarades åsamka vår stad

Trollhättebaserade Film i Väst svarade att man inte var producent, utan det var Trollywood AB. Man lugnade med att inom den gruppen hade kvalitetsfilmer som ”Änglagård” och ”Breaking the Waves” producerats.

Film i Väst sade också att en omfattande research gjorts i Åmål. Och att ungdomar här hade läst manus och sagt att det är en sann historia om hur det är att vara ung i Åmål.

Senaste i det släktdrama som utspelas inför öppen ridå, är att sonen Michael Karlsson (S) som nuvarande kommunalråd ställer sig i spetsen för stadens hyllningar till filmen och vad den betytt för stan. Struntar helt i stabben.

Sen står det väl inte långt på förrän ”Fucking Åmål” används som kommunslogan. Här går det upp en talgdank. Skulle man inte i så fall fräscha upp det där halvknasiga om Sveriges gästvänligaste i den oemotståndliga kombinationen: ”VÄLKOMMEN TILL FUCKING ÅMÅL, SVERIGES GÄSTVÄNLIGASTE STAD...”

 

Minns ni förresten när vi som slogan hade ”Alltid något”. Självutplånande och rätt dåligt om man betänker saken. Sen minns jag att Sverker Hynell, stadsombudsman/kommundirektör, gärna ville lansera: ÅMÅL – A-MÅL. Lek med bokstäver var då på modet.

 

Om kriget kommer har aktualiserats i skriften vi alla fått om kris och krig. En snubbe gjorde i DN en rolig travesti av skriften med tanke på SJ:s återkommande problem: OM TÅGET KOMMER.

 

Deras liv och leverne kan i korthet beskrivas så här. Gamlingar klarar inte alls vintrarna här. De unga borrar ner sig i jorden och kommer upp i maj. Är det torrt då väder dör många. Så mycket talar för att det efter det fina majvädret blir färre sniglar i år.

Även om det senare i sommar kommer mycket regn, visar erfarenheten att tillväxten stoppas av en torr maj.

Jo, det äpplet föll inte nära trädet.

Det handlar om ”Fucking Åmål”. Vi talade förra veckan om den gången för tjugo år sen när kommunstyrelsen med dåvarande kommunalrådet Bengt-Åke Karlsson (S), pappan här i dagens minisläktkrönika, försökte stoppa om inte själva filmen så dock titeln ”Fucking Åmål” med tanke på den skada Film i Väst befarades åsamka vår stad

Trollhättebaserade Film i Väst svarade att man inte var producent, utan det var Trollywood AB. Man lugnade med att inom den gruppen hade kvalitetsfilmer som ”Änglagård” och ”Breaking the Waves” producerats.

Film i Väst sade också att en omfattande research gjorts i Åmål. Och att ungdomar här hade läst manus och sagt att det är en sann historia om hur det är att vara ung i Åmål.

Senaste i det släktdrama som utspelas inför öppen ridå, är att sonen Michael Karlsson (S) som nuvarande kommunalråd ställer sig i spetsen för stadens hyllningar till filmen och vad den betytt för stan. Struntar helt i stabben.

Sen står det väl inte långt på förrän ”Fucking Åmål” används som kommunslogan. Här går det upp en talgdank. Skulle man inte i så fall fräscha upp det där halvknasiga om Sveriges gästvänligaste i den oemotståndliga kombinationen: ”VÄLKOMMEN TILL FUCKING ÅMÅL, SVERIGES GÄSTVÄNLIGASTE STAD...”

 

Minns ni förresten när vi som slogan hade ”Alltid något”. Självutplånande och rätt dåligt om man betänker saken. Sen minns jag att Sverker Hynell, stadsombudsman/kommundirektör, gärna ville lansera: ÅMÅL – A-MÅL. Lek med bokstäver var då på modet.

 

Om kriget kommer har aktualiserats i skriften vi alla fått om kris och krig. En snubbe gjorde i DN en rolig travesti av skriften med tanke på SJ:s återkommande problem: OM TÅGET KOMMER.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.