2018-03-09 18:23

2018-03-09 18:23

Ny Ekelund prao på PD

PRAOKRÖNIKAN

Jag gör mitt praoarbete på Provinstidningen Dalsland. Mitt namn är Jakob Ekelund. Jag är praoelev på PD och har jobbat här i Åmål i en vecka. Jag bor i Österskär, som ligger i Stockholm och har rest hit till Åmål för att arbeta och få veta hur det är att jobba två veckor på en tidning. Min handledare Ove Rydh har gett mig många uppdrag denna första vecka på prao.

Om ni är en lojal Provinstidningsläsare kanske ni tänker: Men vänta, är det där inte samma person som hade prao här för ett år sedan och skrev om det i en krönika? Svaret är nej, jag och min bror Erik Ekelund är väldigt lika, men inte samma person.

Första uppdraget jag fick från min handledare var ett av det jobbigaste. Precis som min bror så blev jag utskickad i Åmåls centrum för att ta bilder på ett par nyckelplatser. Men problemet var att det blev väldigt kallt den morgonen och jag fick stanna i ett par butiker för att värma mig.

Men genom den bitande kalla upplevelsen så fick jag lära mig vad som var upp och ner i Åmål.

Sedan fick jag skriva ett flertal notiser till tidningen som har handlat om statistik för drunkning i Sverige, en ny app som heter Wake Up Problem och om Findus som går med i Toppfrys.

Jag har varit med på en intervju och tagit bilder på arbetsplatsen. Denna var den mest lärorika upplevelsen för mig eftersom jag fick se hur en intervju gick till av min kollega Ina och vilka frågeställningar hon hade.

Den artikeln kommer i tisdagstidningen

Att ha prao på en tidning kanske inte låter så kul enligt de flesta, men jag skulle rekommendera det. För att det har varit väldigt roligt och lärorikt den första veckan.

Jag längtar redan tills den andra!

Jakob Ekelund

Jag gör mitt praoarbete på Provinstidningen Dalsland. Mitt namn är Jakob Ekelund. Jag är praoelev på PD och har jobbat här i Åmål i en vecka. Jag bor i Österskär, som ligger i Stockholm och har rest hit till Åmål för att arbeta och få veta hur det är att jobba två veckor på en tidning. Min handledare Ove Rydh har gett mig många uppdrag denna första vecka på prao.

Om ni är en lojal Provinstidningsläsare kanske ni tänker: Men vänta, är det där inte samma person som hade prao här för ett år sedan och skrev om det i en krönika? Svaret är nej, jag och min bror Erik Ekelund är väldigt lika, men inte samma person.

Första uppdraget jag fick från min handledare var ett av det jobbigaste. Precis som min bror så blev jag utskickad i Åmåls centrum för att ta bilder på ett par nyckelplatser. Men problemet var att det blev väldigt kallt den morgonen och jag fick stanna i ett par butiker för att värma mig.

Men genom den bitande kalla upplevelsen så fick jag lära mig vad som var upp och ner i Åmål.

Sedan fick jag skriva ett flertal notiser till tidningen som har handlat om statistik för drunkning i Sverige, en ny app som heter Wake Up Problem och om Findus som går med i Toppfrys.

Jag har varit med på en intervju och tagit bilder på arbetsplatsen. Denna var den mest lärorika upplevelsen för mig eftersom jag fick se hur en intervju gick till av min kollega Ina och vilka frågeställningar hon hade.

Den artikeln kommer i tisdagstidningen

Att ha prao på en tidning kanske inte låter så kul enligt de flesta, men jag skulle rekommendera det. För att det har varit väldigt roligt och lärorikt den första veckan.

Jag längtar redan tills den andra!

Jakob Ekelund

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.