2018-03-06 06:00

2018-03-06 06:00

Sharialag stoppad

I förra veckans rapport från Grönköping och därvarande Weckoblad glömde jag att vidarebefordra en nyhet. På Varmbadhusets herravdelning har några gäster varit väl flörtiga. Så fru baderskan Svea Borg har startat den s.k. haschtaggen ”Tystnad, tvagning”.

I Solna Tingsrätt har två centerpartistiska nämndemän frikänt en kille som var åtalad för att ha misshandlat sin fru. Motiveringen var bl.a. att mannen kommer från en god familj, medan kvinnan kommer från en sämre.

En av nämndemännen, Ebitsam Aldebe, riksdagskandidat för C 2014, har tidigare propagerat för att svensk lagstiftning bör anpassas till muslimska sedvänjor.

Stollar kan dyka upp i alla partier. Centerpartiet centralt meddelar dock att man inte avser att införa sharialagar. Känns bra.

En trogen och stationär besökare finns i mitt arbetsrums fönster. En fluga har på något sätt kommit in mellan ytter- och innerfönstren. Där har den nu funnits i drygt sex veckor. Jag har inte kunnat få isär fönstren på grund av fukt. Så jag har varken kunnat dräpa eller släppa ut den.

När det var som kallast satt den stilla i ett hörn. Annars kryper den omkring där med på sina sex fötter.

Men hur i all världen kan den överleva där mellan rutorna? Ingen vätska. Ingen mat. Varje morgon kollar jag. Jodå, pigg i dag också.

Jag tror den är av släkten vindsfluga. I så fall är det en spyfluga. Men det struntar jag i. Den har blivit en trevlig bekantskap här nere i Vingens hamn. När det blir varmare ska göra ett försök att befria den. Flugor är människor dom också.

Från flugor till större djur,

Kal tjänstgjorde som beväring i stallet på Kviberg. Han hade ju så god hand med djur. När cirkus Schumann kom på årligt besök till Göteborg, hade han därför ett ovanligt extraknäck. Han fick leda elefanter från järnvägsstationen till Heden.

En gång ledde han två elefanter på Stora Nygatan. Där bodde förresten på sin tid Smetana, vilket inte alls har med denna sak att göra. Nu mötte han Åssbon som ropade:

– Kan jag få en elefant av dej?

– Det går inte, sa Kal. Dom e räknade.

Sune Tholin

I förra veckans rapport från Grönköping och därvarande Weckoblad glömde jag att vidarebefordra en nyhet. På Varmbadhusets herravdelning har några gäster varit väl flörtiga. Så fru baderskan Svea Borg har startat den s.k. haschtaggen ”Tystnad, tvagning”.

I Solna Tingsrätt har två centerpartistiska nämndemän frikänt en kille som var åtalad för att ha misshandlat sin fru. Motiveringen var bl.a. att mannen kommer från en god familj, medan kvinnan kommer från en sämre.

En av nämndemännen, Ebitsam Aldebe, riksdagskandidat för C 2014, har tidigare propagerat för att svensk lagstiftning bör anpassas till muslimska sedvänjor.

Stollar kan dyka upp i alla partier. Centerpartiet centralt meddelar dock att man inte avser att införa sharialagar. Känns bra.

En trogen och stationär besökare finns i mitt arbetsrums fönster. En fluga har på något sätt kommit in mellan ytter- och innerfönstren. Där har den nu funnits i drygt sex veckor. Jag har inte kunnat få isär fönstren på grund av fukt. Så jag har varken kunnat dräpa eller släppa ut den.

När det var som kallast satt den stilla i ett hörn. Annars kryper den omkring där med på sina sex fötter.

Men hur i all världen kan den överleva där mellan rutorna? Ingen vätska. Ingen mat. Varje morgon kollar jag. Jodå, pigg i dag också.

Jag tror den är av släkten vindsfluga. I så fall är det en spyfluga. Men det struntar jag i. Den har blivit en trevlig bekantskap här nere i Vingens hamn. När det blir varmare ska göra ett försök att befria den. Flugor är människor dom också.

Från flugor till större djur,

Kal tjänstgjorde som beväring i stallet på Kviberg. Han hade ju så god hand med djur. När cirkus Schumann kom på årligt besök till Göteborg, hade han därför ett ovanligt extraknäck. Han fick leda elefanter från järnvägsstationen till Heden.

En gång ledde han två elefanter på Stora Nygatan. Där bodde förresten på sin tid Smetana, vilket inte alls har med denna sak att göra. Nu mötte han Åssbon som ropade:

– Kan jag få en elefant av dej?

– Det går inte, sa Kal. Dom e räknade.

Sune Tholin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.