2018-02-10 06:00

2018-02-10 06:00

Skolan – en dolkstöt?

Nu har vi alltså kommit så långt att en ledamot vill att politikerna i kommunfullmäktige ska diskutera hur (fegt) jag agerar som chefredaktör och varför tidningen skriver om det, men inte om det.

Han slog till och med vad om 100 kronor att PD inte skulle skriva om alliansens kritik mot kommunens fordonsupphandling.

Men jag vill inte ha din hundring, Lindström!

Ebbe ”på torget” Carrby har lämnat oss. Besked om detta kom från andra sidan jordklotet. PD har under en tid erfarit att så kanske kunde vara fallet. Men som all respektabel gammelmedia inväntade vi bekräftelse på uppgifterna, innan vi skrev.

Priset som gammelmedia får betala, är att hånas och häcklas på sociala medier. Men den smällen tar vi gärna, i vår strävan att allt vi skriver ska vara sant och relevant. Och i det här fallet hade motsatsen faktiskt varit katastrofalt.

Alla i Åmål kände, eller trodde sig känna Ebbe på torget. En snäll och vänlig, hårt arbetande man. Rak och ärlig. Alltid tid över för ett litet snack med sina kunder.

Ebbe gjorde 62 år i rad som försäljare på Åmåls torg. Respekt.

Min företrädare noterade i tisdagens krönika att det är valår i år – och det är det ju. Kanske är det för stora likheter mellan partiblocken, som Sune Tholin menar. Det gynnar i så fall vänsterblocket och Michael Karlsson (S). Så länge alla sitter still i båten, så för Karlsson befälet.

Jag tror han vinner i höst igen.

Stora, gränsöverskridande överenskommelser, som den om grundskolan i Åmål, brukar gynna den sittande regeringen. Kom ihåg att det faktiskt var högerblocket som jobba till sig en kompromiss och fick med sig majoriteten på förslaget att fortsatt satsa på två skolor, men att bygga en ny.

Paradoxalt nog kan Alliansens uppoffrande, prestigelösa och tunga jobb med att ro en överenskommelse om skolan i land, bli till en dolkstöt i ryggen på dem själva.

Nu har forskare i USA hittat tecken på att spillkråkan och dess artfränder har mycket av proteinet tau i sig, ett protein som finns rikligt hos människor med hjärnskador.

Fåglarnas nedärvda beteende för att skaffa sig mat för dagen kan alltså leda till hjärnskador.

Bara att hacka i sig.

Nu har vi alltså kommit så långt att en ledamot vill att politikerna i kommunfullmäktige ska diskutera hur (fegt) jag agerar som chefredaktör och varför tidningen skriver om det, men inte om det.

Han slog till och med vad om 100 kronor att PD inte skulle skriva om alliansens kritik mot kommunens fordonsupphandling.

Men jag vill inte ha din hundring, Lindström!

Ebbe ”på torget” Carrby har lämnat oss. Besked om detta kom från andra sidan jordklotet. PD har under en tid erfarit att så kanske kunde vara fallet. Men som all respektabel gammelmedia inväntade vi bekräftelse på uppgifterna, innan vi skrev.

Priset som gammelmedia får betala, är att hånas och häcklas på sociala medier. Men den smällen tar vi gärna, i vår strävan att allt vi skriver ska vara sant och relevant. Och i det här fallet hade motsatsen faktiskt varit katastrofalt.

Alla i Åmål kände, eller trodde sig känna Ebbe på torget. En snäll och vänlig, hårt arbetande man. Rak och ärlig. Alltid tid över för ett litet snack med sina kunder.

Ebbe gjorde 62 år i rad som försäljare på Åmåls torg. Respekt.

Min företrädare noterade i tisdagens krönika att det är valår i år – och det är det ju. Kanske är det för stora likheter mellan partiblocken, som Sune Tholin menar. Det gynnar i så fall vänsterblocket och Michael Karlsson (S). Så länge alla sitter still i båten, så för Karlsson befälet.

Jag tror han vinner i höst igen.

Stora, gränsöverskridande överenskommelser, som den om grundskolan i Åmål, brukar gynna den sittande regeringen. Kom ihåg att det faktiskt var högerblocket som jobba till sig en kompromiss och fick med sig majoriteten på förslaget att fortsatt satsa på två skolor, men att bygga en ny.

Paradoxalt nog kan Alliansens uppoffrande, prestigelösa och tunga jobb med att ro en överenskommelse om skolan i land, bli till en dolkstöt i ryggen på dem själva.

Nu har forskare i USA hittat tecken på att spillkråkan och dess artfränder har mycket av proteinet tau i sig, ett protein som finns rikligt hos människor med hjärnskador.

Fåglarnas nedärvda beteende för att skaffa sig mat för dagen kan alltså leda till hjärnskador.

Bara att hacka i sig.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.