2018-01-13 11:00

2018-01-13 11:00

Nu vänder vi blad igen

Gästkrönikören: Bibbi Moberg Aregarn

Det här året som gått, har gått snabbare än vanligt, tycker jag.

Kanske beror det på att jag försöker vara engagerad och sysselsatt med lite av varje. Trots dåliga ben och leder håller jag igång med just lite av varje. Jag är med i PRO-föreningen och även om ryktet går att vi inte har några aktiviteter, är det fullt upp med cirklar och möten hela veckan lång. Jag är också med i den kör som PRO har och att sjunga är en bra medicin. När vi tränar försöker vi att sjunga i samma tonart, i bland fungerar detta och i bland inte. Då börjar vi om från början, under skratt och glam.

Det är högt i tak på våra körövningar och vi skrattar mycket. Vi har turen att ha en körledare som spelar keyboard så att det svänger riktigt bra. Att skratta är också den bästa och billigaste medicinen som finns, och så dyrt och besvärligt det är att ordna med mediciner, så är ju lite sångövningar att föredra. Om det nu någon gång låter falskt, vad gör väl det? Att sjunga falskt är väl inget, det är värre att vara falsk, tycker jag.

Om jag får skryta lite, och det får jag göra som jag vill, så har denna kör spelat in en dvd, med en speciell sång som handlar om Åmål. Detta skedde under en varm och härlig sommar när vi lekte filmstjärnor runt om vår vackra kommun.

Själva föreningen kämpar och sliter med lite olika lokaler till våra möten, men det ordnar sig för det mesta. Vi har många medlemmar som ställer upp och kör och hämtar dem som inte kör sina bilar längre. Jag är en av dem som ofta blir hämtade.

Fastän vi är lite till åren komna, så ställer alla upp för varandra och inför det nya året så planerar vi många aktiviteter att roa oss med. Under året firar vi också att föreningen fyller 75 år, detta med en fest under våren.

Att bli gammal betyder inte att livet har tagit slut, utan att man kan ha tid och lust att göra lite som man vill. Nu vet jag ju att inte alla är intresserade av föreningslivet, utan kanske vill vara hemma och mysa. Och som tur är gör var och en som man vill, det finns ju äldre som inte orkar vara igång.

Visst tycker jag också att det är skönt att sitta framför tv-apparaten och njuta av någon bra serie, eller att läsa en bra bok. Eller att få besök av någon god vän, dricka en kopp kaffe och prata om väder och vind. Men jag är så tacksam för att jag orkar med föreningslivet, som gör att jag känner behövd och kan inbilla mig att jag är några år yngre än jag i verkligheten är.

Så nu på det nya året vill jag önska alla: Ett gott nytt år.

Kanske beror det på att jag försöker vara engagerad och sysselsatt med lite av varje. Trots dåliga ben och leder håller jag igång med just lite av varje. Jag är med i PRO-föreningen och även om ryktet går att vi inte har några aktiviteter, är det fullt upp med cirklar och möten hela veckan lång. Jag är också med i den kör som PRO har och att sjunga är en bra medicin. När vi tränar försöker vi att sjunga i samma tonart, i bland fungerar detta och i bland inte. Då börjar vi om från början, under skratt och glam.

Det är högt i tak på våra körövningar och vi skrattar mycket. Vi har turen att ha en körledare som spelar keyboard så att det svänger riktigt bra. Att skratta är också den bästa och billigaste medicinen som finns, och så dyrt och besvärligt det är att ordna med mediciner, så är ju lite sångövningar att föredra. Om det nu någon gång låter falskt, vad gör väl det? Att sjunga falskt är väl inget, det är värre att vara falsk, tycker jag.

Om jag får skryta lite, och det får jag göra som jag vill, så har denna kör spelat in en dvd, med en speciell sång som handlar om Åmål. Detta skedde under en varm och härlig sommar när vi lekte filmstjärnor runt om vår vackra kommun.

Själva föreningen kämpar och sliter med lite olika lokaler till våra möten, men det ordnar sig för det mesta. Vi har många medlemmar som ställer upp och kör och hämtar dem som inte kör sina bilar längre. Jag är en av dem som ofta blir hämtade.

Fastän vi är lite till åren komna, så ställer alla upp för varandra och inför det nya året så planerar vi många aktiviteter att roa oss med. Under året firar vi också att föreningen fyller 75 år, detta med en fest under våren.

Att bli gammal betyder inte att livet har tagit slut, utan att man kan ha tid och lust att göra lite som man vill. Nu vet jag ju att inte alla är intresserade av föreningslivet, utan kanske vill vara hemma och mysa. Och som tur är gör var och en som man vill, det finns ju äldre som inte orkar vara igång.

Visst tycker jag också att det är skönt att sitta framför tv-apparaten och njuta av någon bra serie, eller att läsa en bra bok. Eller att få besök av någon god vän, dricka en kopp kaffe och prata om väder och vind. Men jag är så tacksam för att jag orkar med föreningslivet, som gör att jag känner behövd och kan inbilla mig att jag är några år yngre än jag i verkligheten är.

Så nu på det nya året vill jag önska alla: Ett gott nytt år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.