2017-09-30 06:00

2017-09-30 06:00

Viktigast är innebandyn

På måndagsförmiddagen kommer utrikesminister Margot Wallström (S) på besök. På eftermiddagen är deg dags för Dalslands kommunalråds möte med Västra Götalands polischef Klas Friberg.

Kom inte och säg att det inte händer något i lilla Åmål.

Helt klart är att polisverksamheten inte fungerar i Dalsland. Och det jäser inom poliskåren. Det märker inte minst vi inom media, i kontakt med lokala polismän.

Det tar för lång tid för polisen att nå fram om det händer något i Dalsland och det gäller inte bara ute i provinserna, utan också här i Åmåls kommun. Privatpersoner som slagit larm om pågående brott har fått vänta uppemot fyra timmar på patrull. Då är förstås brottet inte längre pågående, utan tjuvarna kan vara i, låt oss säga, Falkenberg...

Om det är en organisatorisk fråga eller en resursfråga i mantal poliser är svårt för oss utomstående att avgöra. Men att något måste göras åt det, är helt klart.

Det största och viktigaste som händer i Åmål denna helg är förstås Klassinnebandyn, som pågår lördag och söndag i Karlbergshallen. För den som vill hitta idrottens kärna – nämligen glädjen och leken – är ett besök i A-hallen på Karlberg att rekommendera. PD är med på ett litet hörn, men framför allt är det Åmåls Innebandyklubb som drar ett stort lass. Så köp mycket korv, läsk och godis.

Det är en njutning att se entusiasmen och glädjen hos de unga innebandylirarna, men det kan också bli dramatik och nederlag. De flesta som idrottar vinner INTE. Något som man som idrottare får lära sig leva med.

Vad har Jerry Williams och Erik Berger gemensamt?

Jo, båda gör sitt sista framträdande – gång på gång! Nu är det dags igen för Bergers sista lopp. Han ska köra backtävling i Dynamitbacken i Uddevalla i dag. 92 år.

Nazistdemonstration, motdemonstrationer med vänstersympatisörer som bussas dit från stora delar av Sverige, samt Finland och Köpenhamn. Yom Kippur, bokmässa, Gais-match. Hoppas det går väl.

Den som tänkt besöka Göteborg i dag bör i alla fall tänka sig för, var man tänkt uppehålla sig.

Yttrandefriheten och demonstrationsrätten är stark och djupt rotad i svensk grundlag. De avskyvärda nazisterna har demonstrationstillstånd, vilket inte eventuella motdemonstranter har. Gör det inte värre genom att gå till attack mot nassarna. De förtjänar inte uppmärksamheten.

På måndagsförmiddagen kommer utrikesminister Margot Wallström (S) på besök. På eftermiddagen är deg dags för Dalslands kommunalråds möte med Västra Götalands polischef Klas Friberg.

Kom inte och säg att det inte händer något i lilla Åmål.

Helt klart är att polisverksamheten inte fungerar i Dalsland. Och det jäser inom poliskåren. Det märker inte minst vi inom media, i kontakt med lokala polismän.

Det tar för lång tid för polisen att nå fram om det händer något i Dalsland och det gäller inte bara ute i provinserna, utan också här i Åmåls kommun. Privatpersoner som slagit larm om pågående brott har fått vänta uppemot fyra timmar på patrull. Då är förstås brottet inte längre pågående, utan tjuvarna kan vara i, låt oss säga, Falkenberg...

Om det är en organisatorisk fråga eller en resursfråga i mantal poliser är svårt för oss utomstående att avgöra. Men att något måste göras åt det, är helt klart.

Det största och viktigaste som händer i Åmål denna helg är förstås Klassinnebandyn, som pågår lördag och söndag i Karlbergshallen. För den som vill hitta idrottens kärna – nämligen glädjen och leken – är ett besök i A-hallen på Karlberg att rekommendera. PD är med på ett litet hörn, men framför allt är det Åmåls Innebandyklubb som drar ett stort lass. Så köp mycket korv, läsk och godis.

Det är en njutning att se entusiasmen och glädjen hos de unga innebandylirarna, men det kan också bli dramatik och nederlag. De flesta som idrottar vinner INTE. Något som man som idrottare får lära sig leva med.

Vad har Jerry Williams och Erik Berger gemensamt?

Jo, båda gör sitt sista framträdande – gång på gång! Nu är det dags igen för Bergers sista lopp. Han ska köra backtävling i Dynamitbacken i Uddevalla i dag. 92 år.

Nazistdemonstration, motdemonstrationer med vänstersympatisörer som bussas dit från stora delar av Sverige, samt Finland och Köpenhamn. Yom Kippur, bokmässa, Gais-match. Hoppas det går väl.

Den som tänkt besöka Göteborg i dag bör i alla fall tänka sig för, var man tänkt uppehålla sig.

Yttrandefriheten och demonstrationsrätten är stark och djupt rotad i svensk grundlag. De avskyvärda nazisterna har demonstrationstillstånd, vilket inte eventuella motdemonstranter har. Gör det inte värre genom att gå till attack mot nassarna. De förtjänar inte uppmärksamheten.