2017-05-13 06:00

2017-05-13 06:00

Många frågor i Kevin-fallet

KRÖNIKA

En av de mest debatterade sakerna just nu är Kevin-fallet.

Man vet inte vad man ska tro. Klart är att många medier nu drar åt ett håll – rakt motsatt det håll det drogs åt för 19 år sedan. Polischefen har gått från hjälte till skurk.

Har intevjun med polischefen Rolf Sandberg gjorts under falska förespeglingar? Man får den känslan. Sandberg får inga frågor om den kritik mot honom som framförs i programmet. Det är heller inte Dan Josefsson som ställer frågorna.

Jag tror att Rolf Sandberg är chockad över hur han framställs i tv-dokumentären.

Det finns fortfarande för många frågor som är obesvarade för att kunna dra slutsatser åt endera hållet. Var är Kevins anhörigas bild av händelsen? Det kanske kommer i sista avsnittet, men varför i så fall vänta till dess?

Man ska ha klart för sig att det är ett oerhört stort ansvar som Dan Josefsson och ansvarige utgivare har tagit på sig när de låter de två misstänkta – som då var barn – träda fram i dokumentären. Om utredarna återigen skulle komma fram till samma slutsats som förra gången.

Hur blir då framtiden för dem?

Vilket genidrag av Rickard Grönborg, Tre Kronors förbundskapten. Rena schackmästartakterna.

När han i februari utsåg Joel Lundqvist till Tre Kronors lagkapten i VM och därmed redan då vek en VM-plats åt honom, gjordes det förstås inte enbart för Joels egen skull. Rutinerade och tekningsskicklige, men kantige och temposvage Joel Lundqvist togs förstås ut till VM-laget i den händelse hans tvillingbrorsa Henrik Lundqvist skulla åka ur Stanley Cup tidigt med sitt New York Rangers. Och nu har han gjort det.

Klart att King Henrik tackade nja i det läget. Att tacka nej till VM hade varit att svika sin tvillingbror.

Han må vara tidernas mest anonyme svenske deltagare i Eurovision Song Contest. Men vi står bakom dig. Lycka till i kväll, Robert Svensson!

Jag avslutar med en efterlysning.

Du som råkade lämna in din inköpslapp (i stället för krysslösningen?) i PD:s brevlåda: Lappen finns att avhämta här på redaktionen. Om du vill handla redan den här helgen så kan jag bistå med en påminnelse: morötter, senap, plommontomater, sättpotatis, 4 säckar jord, banken, plantspade.

Tyvärr är väl dock inte banken öppen.

Man vet inte vad man ska tro. Klart är att många medier nu drar åt ett håll – rakt motsatt det håll det drogs åt för 19 år sedan. Polischefen har gått från hjälte till skurk.

Har intevjun med polischefen Rolf Sandberg gjorts under falska förespeglingar? Man får den känslan. Sandberg får inga frågor om den kritik mot honom som framförs i programmet. Det är heller inte Dan Josefsson som ställer frågorna.

Jag tror att Rolf Sandberg är chockad över hur han framställs i tv-dokumentären.

Det finns fortfarande för många frågor som är obesvarade för att kunna dra slutsatser åt endera hållet. Var är Kevins anhörigas bild av händelsen? Det kanske kommer i sista avsnittet, men varför i så fall vänta till dess?

Man ska ha klart för sig att det är ett oerhört stort ansvar som Dan Josefsson och ansvarige utgivare har tagit på sig när de låter de två misstänkta – som då var barn – träda fram i dokumentären. Om utredarna återigen skulle komma fram till samma slutsats som förra gången.

Hur blir då framtiden för dem?

Vilket genidrag av Rickard Grönborg, Tre Kronors förbundskapten. Rena schackmästartakterna.

När han i februari utsåg Joel Lundqvist till Tre Kronors lagkapten i VM och därmed redan då vek en VM-plats åt honom, gjordes det förstås inte enbart för Joels egen skull. Rutinerade och tekningsskicklige, men kantige och temposvage Joel Lundqvist togs förstås ut till VM-laget i den händelse hans tvillingbrorsa Henrik Lundqvist skulla åka ur Stanley Cup tidigt med sitt New York Rangers. Och nu har han gjort det.

Klart att King Henrik tackade nja i det läget. Att tacka nej till VM hade varit att svika sin tvillingbror.

Han må vara tidernas mest anonyme svenske deltagare i Eurovision Song Contest. Men vi står bakom dig. Lycka till i kväll, Robert Svensson!

Jag avslutar med en efterlysning.

Du som råkade lämna in din inköpslapp (i stället för krysslösningen?) i PD:s brevlåda: Lappen finns att avhämta här på redaktionen. Om du vill handla redan den här helgen så kan jag bistå med en påminnelse: morötter, senap, plommontomater, sättpotatis, 4 säckar jord, banken, plantspade.

Tyvärr är väl dock inte banken öppen.

  • Ove Rydh

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.