2016-10-01 06:00

2016-10-01 06:00

Min första bil fyller 50

KRÖNIKA: OVE RYDH

Det är förstås oacceptabelt att butiksägare känner att de nästan måste acceptera snatteri, räkna in det i budget, liksom. Svinn, sa man tidigare. Men det begreppet är väl borta nu? Saker värda hundratusentals kronor försvinner – per år och butik. Det är inte klokt.

Nu har PD – som det heter på politikerspråk – lyft frågan. Liselotte Lans artiklar bidrar till att vi alla får upp ögonen för att snatteriet är ett stort samhällsproblem.

Siffrorna är låga för näringslivets i Åmål förtroende för media. Det är svårt att bemöta, när man inte riktigt vet vari kritiken består. Är det främst handeln eller industrin som är kritiska till mediebevakningen? Enmansföretag eller storföretag? Gäller det omfattningen av bevakningen eller handlar det om det gamla vanliga: Att det skrivs för negativt?

Sannolikt både och.

För några månader sedan var jag inbjuden till Åmåls näringslivsråds möte, där just de här frågorna togs upp. Det finns en besvikelse över att tidningen inte bevakar näringslivsfrågor tillräckligt mycket. Kritiken gällde också att det var väl många negativa rubriker.

Det är en kritik som jag som chefredaktör naturligtvis får ta till mig.

För bara någon månad sedan hade jag ett liknande möte. Då med politiska företrädare. Kritiken gällde att PD inte bevakade politiken tillräckligt mycket. Samma tongångar kommer från dansintresserade. Från idrottshåll. Byalag. Ja, ni förstår.

Med detta sagt: Åmål har faktiskt klättrat 22 placeringar på årets näringslivsranking.

I dag är det en alldeles speciell dag. Min första bil fyller år. Ja, kanske inte just min – som jag köpte av Janne Mossberg för 5 000 kronor och som sedan visade sig vara av rejält renoveringsbehov – men modellen.

Toyota Corolla, världens mest sålda personbil, som tillverkats i över 40 miljoner exemplar, fyller 50 år i dag!

Alla minns väl sin första bil med ett stort mått av nostalgi. Min saknade bilstereo så det fick bli en bergsprängare i passagerarsätet.

Där for man fram och var cool – i svetsglasögon från Saab i Trollhättan.

Eftersom jag nyligen besökte Skåne så passar det väl bra med en Skånehistoria. Den här gången en modern sådan – och garanterat sann.

Jakob från Österskär var i Tibbaröd på besök hos mormor. Ute på promenad med syskon, mamma och moster. Plötsligt säger mamma: Titta, där är en gulsippa – den är väldigt sällsynt, det finns inte så många av dem.

Ah, säger Jakob...

Limited edition!

Det är förstås oacceptabelt att butiksägare känner att de nästan måste acceptera snatteri, räkna in det i budget, liksom. Svinn, sa man tidigare. Men det begreppet är väl borta nu? Saker värda hundratusentals kronor försvinner – per år och butik. Det är inte klokt.

Nu har PD – som det heter på politikerspråk – lyft frågan. Liselotte Lans artiklar bidrar till att vi alla får upp ögonen för att snatteriet är ett stort samhällsproblem.

Siffrorna är låga för näringslivets i Åmål förtroende för media. Det är svårt att bemöta, när man inte riktigt vet vari kritiken består. Är det främst handeln eller industrin som är kritiska till mediebevakningen? Enmansföretag eller storföretag? Gäller det omfattningen av bevakningen eller handlar det om det gamla vanliga: Att det skrivs för negativt?

Sannolikt både och.

För några månader sedan var jag inbjuden till Åmåls näringslivsråds möte, där just de här frågorna togs upp. Det finns en besvikelse över att tidningen inte bevakar näringslivsfrågor tillräckligt mycket. Kritiken gällde också att det var väl många negativa rubriker.

Det är en kritik som jag som chefredaktör naturligtvis får ta till mig.

För bara någon månad sedan hade jag ett liknande möte. Då med politiska företrädare. Kritiken gällde att PD inte bevakade politiken tillräckligt mycket. Samma tongångar kommer från dansintresserade. Från idrottshåll. Byalag. Ja, ni förstår.

Med detta sagt: Åmål har faktiskt klättrat 22 placeringar på årets näringslivsranking.

I dag är det en alldeles speciell dag. Min första bil fyller år. Ja, kanske inte just min – som jag köpte av Janne Mossberg för 5 000 kronor och som sedan visade sig vara av rejält renoveringsbehov – men modellen.

Toyota Corolla, världens mest sålda personbil, som tillverkats i över 40 miljoner exemplar, fyller 50 år i dag!

Alla minns väl sin första bil med ett stort mått av nostalgi. Min saknade bilstereo så det fick bli en bergsprängare i passagerarsätet.

Där for man fram och var cool – i svetsglasögon från Saab i Trollhättan.

Eftersom jag nyligen besökte Skåne så passar det väl bra med en Skånehistoria. Den här gången en modern sådan – och garanterat sann.

Jakob från Österskär var i Tibbaröd på besök hos mormor. Ute på promenad med syskon, mamma och moster. Plötsligt säger mamma: Titta, där är en gulsippa – den är väldigt sällsynt, det finns inte så många av dem.

Ah, säger Jakob...

Limited edition!