2016-05-24 06:00

2016-05-24 06:00

Sjukdomarundanbedes

Håll er friska! Vi ska väl inte måla någon obehaglig figur på väggen i onödan. Men det ser inte bra ut med öppenvården i Åmål, eller hur? Regionens stora svek mot Åmål får konsekvenser framöver.

Mitt i eländet trodde man att det fanns en plan hos den politiska ledningen i regionen. Men allt går uppenbarligen för lösa boliner. För oss återstår nu bara att önska Stein Bergheim och Balderkliniken lycka till med sitt numera utökade uppdrag.

Sen undrar man förstås vad de lokala allianspolitikerna här i Åmål tycker om det partivännerna i Vänersborg ställt till. Förresten även hur våra lokala miljöpartister känner sig. Dom är med och styr i Åmål. Men deras parti är ju med på stängningen i vår stad.

 

Så nås vi av nyheten att den stora mediekoncernen Stampen med sitt flaggskepp GP vacklar.

I mitt barndomshem stod inte GP och dess ägare och redaktör Harry Hjörne högt i kurs. Tidningen drev en hård folkpartilinje. Högerpartiet var aldrig särskilt starkt i Göteborg. Det var just Folkpartiet som av arbetarrörelsen betraktades som riktiga fienden.

1963 hade GP konkurrerat ut sossetidningen Ny Tid och 1973 fick ärevördiga Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning stryka på foten.

Under många år kände jag viss avoghet mot GP. Andan på Gårda hade satt sina spår. Fast något imponerad var jag över Hjörnes bygge. Ett exempel var Surteraset 1950. Husen låg huller om buller. Hjörne skickade genast ut folk som tog reda på prenumeranternas nya tillhåll. Dom måste ju få sin GP som vanligt. Kundvård.

Men med åren har medvetenheten om hur viktigt det är med en stark tidning även i Göteborgsområdet tagit över. Så i dag känns det rätt sorgligt. Det gäller inte bara GP:s existens. I Stampen ingår bland annat lokaltidningarna i Uddevalla, Halmstad, Falkenberg, Trollhättan/Vänersborg och Strömstad.

 

Röda pricken vid Gullnäbben hade ju hamnat farligt fel. Sten Nilsson och Lars Göran Sörqvist ryckte ut och släpade den till rätt position.

 

Från marina sektorn noteras vidare att Bernt Qvist nu lämnat Strömmens sluss och dragit till Åmål. Han iakttar därvid regeln att aldrig slussa efter 90.

Men Bernt funderar alltfort över viktiga ting. Till exempel är han tydligen lite imponerad över en känd kille i Göteborg:

– Den där Kal, han ger många vitsord.

Mitt i eländet trodde man att det fanns en plan hos den politiska ledningen i regionen. Men allt går uppenbarligen för lösa boliner. För oss återstår nu bara att önska Stein Bergheim och Balderkliniken lycka till med sitt numera utökade uppdrag.

Sen undrar man förstås vad de lokala allianspolitikerna här i Åmål tycker om det partivännerna i Vänersborg ställt till. Förresten även hur våra lokala miljöpartister känner sig. Dom är med och styr i Åmål. Men deras parti är ju med på stängningen i vår stad.

 

Så nås vi av nyheten att den stora mediekoncernen Stampen med sitt flaggskepp GP vacklar.

I mitt barndomshem stod inte GP och dess ägare och redaktör Harry Hjörne högt i kurs. Tidningen drev en hård folkpartilinje. Högerpartiet var aldrig särskilt starkt i Göteborg. Det var just Folkpartiet som av arbetarrörelsen betraktades som riktiga fienden.

1963 hade GP konkurrerat ut sossetidningen Ny Tid och 1973 fick ärevördiga Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning stryka på foten.

Under många år kände jag viss avoghet mot GP. Andan på Gårda hade satt sina spår. Fast något imponerad var jag över Hjörnes bygge. Ett exempel var Surteraset 1950. Husen låg huller om buller. Hjörne skickade genast ut folk som tog reda på prenumeranternas nya tillhåll. Dom måste ju få sin GP som vanligt. Kundvård.

Men med åren har medvetenheten om hur viktigt det är med en stark tidning även i Göteborgsområdet tagit över. Så i dag känns det rätt sorgligt. Det gäller inte bara GP:s existens. I Stampen ingår bland annat lokaltidningarna i Uddevalla, Halmstad, Falkenberg, Trollhättan/Vänersborg och Strömstad.

 

Röda pricken vid Gullnäbben hade ju hamnat farligt fel. Sten Nilsson och Lars Göran Sörqvist ryckte ut och släpade den till rätt position.

 

Från marina sektorn noteras vidare att Bernt Qvist nu lämnat Strömmens sluss och dragit till Åmål. Han iakttar därvid regeln att aldrig slussa efter 90.

Men Bernt funderar alltfort över viktiga ting. Till exempel är han tydligen lite imponerad över en känd kille i Göteborg:

– Den där Kal, han ger många vitsord.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.