2016-02-24 11:40

2016-02-24 11:40

Sven-Ingvars var bara töntigt

Jag har fått väldigt många nya vänner på sistone. Jag talar förstås om Facebook.

Numera är jag vän med valda delar av den värmländska kändiseliten, som Janne Flash, Junior och Pär Mårtensson. Men i verkliga livet har jag förstås inte alls så många vänner.

Ibland blir man förvånad över vilka nyheter som går bra på sociala medier. Ibland inte alls.

Populäraste nyheten den här veckan, var den om den nya hamnfesten i Åmål.

Mordet i Säffle skakar om. Liksom det i Filipstad och tidigare dödsmisshandeln i Åmål. Känns som om det grova våldet kommer allt närmare – även oss som bor i småstäder. Det gäller nog att mentalt förbereda sig på det inför framtiden.

Desto mer oroande då, att polisens omorganisation på nytt verkar missgynna oss på landsbygden. Trots löften om motsatsen. Just nu sluggar regeringens företrädare och polisledningen vilt för att försvara sig och upprätthålla bilden av en polismyndighet, där polistätheten ute på fältet ökar.

Anders Ygemans senaste utspel var att norska polisen ska gå in och stötta i Dalsland, när den svenska inte räcker till.

Det är ju direkt pinsamt.

När jag började upptäcka musik var Sven-Ingvars bara töntigt. Men en arbetskamrat hade ett kassettband med bandets musik i sin gamla Amazon. Det var då jag förstod att den svängde om Sven-Ingvars. Sen kom Hultsfred...

Själv har jag aldrig sett Sven-Ingvars live. Bara Ingvar. Jag träffade honom på bandy-VM 1997, där matchen mellan Ryssland och Norge spelades på Strandvallen i Slottsbron. Det var vår gemensamme vän Hasse Olsson som presenterades oss för varandra.

”Ingvar.”

”Ove.”

Det var väl ungefär vad vi sa till varandra.

Nu har Provinstidningens läsare möjlighet att ta del av NWT:s jubileumsbilaga om Sven-Ingvars. Kultbandet från Slottsbron fyller i år 60 år och Karlstads största tidning firade det med en späckad extrabilaga med ”allt” om Sven-Ingvars. NWT:s kulturchef Mats Dahlberg och nöjeschef Carl Edlom har knåpat ihop en mycket läsvärd bilaga. I den berättar bland annat Åmålssonen Göte Wilhelmsson om hur det gick till när han upptäckte Sven-Ingvars.

Det värmer också att såväl Nisse Hellberg som Peter LeMarc lyssnat på, och inspirerats av, Sven-Ingvars.

Jag lyckades komma över en bunt tidningar på NWT:s tryckeri i torsdags och den delar vi med oss av till våra tidningsläsare och Facebook-följare.

Numera är jag vän med valda delar av den värmländska kändiseliten, som Janne Flash, Junior och Pär Mårtensson. Men i verkliga livet har jag förstås inte alls så många vänner.

Ibland blir man förvånad över vilka nyheter som går bra på sociala medier. Ibland inte alls.

Populäraste nyheten den här veckan, var den om den nya hamnfesten i Åmål.

Mordet i Säffle skakar om. Liksom det i Filipstad och tidigare dödsmisshandeln i Åmål. Känns som om det grova våldet kommer allt närmare – även oss som bor i småstäder. Det gäller nog att mentalt förbereda sig på det inför framtiden.

Desto mer oroande då, att polisens omorganisation på nytt verkar missgynna oss på landsbygden. Trots löften om motsatsen. Just nu sluggar regeringens företrädare och polisledningen vilt för att försvara sig och upprätthålla bilden av en polismyndighet, där polistätheten ute på fältet ökar.

Anders Ygemans senaste utspel var att norska polisen ska gå in och stötta i Dalsland, när den svenska inte räcker till.

Det är ju direkt pinsamt.

När jag började upptäcka musik var Sven-Ingvars bara töntigt. Men en arbetskamrat hade ett kassettband med bandets musik i sin gamla Amazon. Det var då jag förstod att den svängde om Sven-Ingvars. Sen kom Hultsfred...

Själv har jag aldrig sett Sven-Ingvars live. Bara Ingvar. Jag träffade honom på bandy-VM 1997, där matchen mellan Ryssland och Norge spelades på Strandvallen i Slottsbron. Det var vår gemensamme vän Hasse Olsson som presenterades oss för varandra.

”Ingvar.”

”Ove.”

Det var väl ungefär vad vi sa till varandra.

Nu har Provinstidningens läsare möjlighet att ta del av NWT:s jubileumsbilaga om Sven-Ingvars. Kultbandet från Slottsbron fyller i år 60 år och Karlstads största tidning firade det med en späckad extrabilaga med ”allt” om Sven-Ingvars. NWT:s kulturchef Mats Dahlberg och nöjeschef Carl Edlom har knåpat ihop en mycket läsvärd bilaga. I den berättar bland annat Åmålssonen Göte Wilhelmsson om hur det gick till när han upptäckte Sven-Ingvars.

Det värmer också att såväl Nisse Hellberg som Peter LeMarc lyssnat på, och inspirerats av, Sven-Ingvars.

Jag lyckades komma över en bunt tidningar på NWT:s tryckeri i torsdags och den delar vi med oss av till våra tidningsläsare och Facebook-följare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.