2016-01-16 06:00

2016-01-16 06:00

Plogkritik fyller tidningar

KRÖNIKA

Det slår aldrig fel. Varje vinter, vare sig det snöat tio centimeter eller en meter, så kommer kritik mot snösvängen. För lite, för sent, brukar omdömet oftast vara. Det gäller i alla kommuner, oavsett snöbudget, nästan överallt i landet.

För lokaltidningar är detta förstås tacksamt som sidfyllare. Först kritiken, sedan ställs ansvarige gatuchef till svars. Jag tror Niklas Ekberg visste vad det handlade om i onsdags när han lyfte luren och hörde att samtalet kom från en journalist.

 

Nu är det nog inte så att kommunens folk och inhyrda entreprenörer väntar extra länge med att ploga just ”din” gata – bara för att jävlas. Åtminstone jag utgår ifrån att det här handlar om professionella yrkesmän som gör sitt bästa i alla väder (förlåt). Inte heller tror jag att de tvärtemot all vetenskap saltar på tjock snö i minusgrader, bara för att underlaget skall bli så grisigt som möjligt för dig som trafikant.

Som så ofta handlar det förstås om resurser och prioriteringar. Hand upp den som vill höja skatten bara för att Åmåls kommun ska ha en armada med bilar, maskiner och snöslungor stand by 24-7 under vinterhalvåret för att vägarna ska vara konstant snöfria trots en veckas ihållande snöfall.

 

När det gäller fackpamparnas i Kommunal skandal med sexshower och gratissemestrar, så kan man bara konstatera att inget är nytt under solen. Och man kliar sig i huvudet: Att de aldrig lär sig! Finns det INGEN som har det historiska perspektivet?

Googla på Metall och dildo...

 

På onsdag är det föreläsning i medieträning med Åmåls kommun som arrangör – tillsammans med Åmål Handel, Företagarna och Åmåls Industriförening. Föreläsare är kommunikationskonsulten Peter Gyllander och ämnet för kvällen är medieträning med tv-kamera. Konkreta råd och tips utlovas.

”Råd som fungerar lika bra för den som intervjuas av tidningen”.

Och jag är inbjuden! Det kan bli intressant.

 

Tulpaner är mina älsklingsblommor. Inte bara för att det är en så stark symbol för ett omtyckt Holland, utan för att med tulpanerna kommer våren. Och för att de gnisslar så härligt.

Jag visste inte att man fick ha en sådan banal orsak till varför man älskar tulpaner. Att de gnisslar. Men efter att ha läst PD-intervjun med Lisa Johansson i blomsteraffären, så vet jag att det är helt okej.

Så in med tulpanerna. Då kommer ljuset!

 

Om dagens 50 är det nya 30, så är dagens -15 det samma som gårdagens -30.

För lokaltidningar är detta förstås tacksamt som sidfyllare. Först kritiken, sedan ställs ansvarige gatuchef till svars. Jag tror Niklas Ekberg visste vad det handlade om i onsdags när han lyfte luren och hörde att samtalet kom från en journalist.

 

Nu är det nog inte så att kommunens folk och inhyrda entreprenörer väntar extra länge med att ploga just ”din” gata – bara för att jävlas. Åtminstone jag utgår ifrån att det här handlar om professionella yrkesmän som gör sitt bästa i alla väder (förlåt). Inte heller tror jag att de tvärtemot all vetenskap saltar på tjock snö i minusgrader, bara för att underlaget skall bli så grisigt som möjligt för dig som trafikant.

Som så ofta handlar det förstås om resurser och prioriteringar. Hand upp den som vill höja skatten bara för att Åmåls kommun ska ha en armada med bilar, maskiner och snöslungor stand by 24-7 under vinterhalvåret för att vägarna ska vara konstant snöfria trots en veckas ihållande snöfall.

 

När det gäller fackpamparnas i Kommunal skandal med sexshower och gratissemestrar, så kan man bara konstatera att inget är nytt under solen. Och man kliar sig i huvudet: Att de aldrig lär sig! Finns det INGEN som har det historiska perspektivet?

Googla på Metall och dildo...

 

På onsdag är det föreläsning i medieträning med Åmåls kommun som arrangör – tillsammans med Åmål Handel, Företagarna och Åmåls Industriförening. Föreläsare är kommunikationskonsulten Peter Gyllander och ämnet för kvällen är medieträning med tv-kamera. Konkreta råd och tips utlovas.

”Råd som fungerar lika bra för den som intervjuas av tidningen”.

Och jag är inbjuden! Det kan bli intressant.

 

Tulpaner är mina älsklingsblommor. Inte bara för att det är en så stark symbol för ett omtyckt Holland, utan för att med tulpanerna kommer våren. Och för att de gnisslar så härligt.

Jag visste inte att man fick ha en sådan banal orsak till varför man älskar tulpaner. Att de gnisslar. Men efter att ha läst PD-intervjun med Lisa Johansson i blomsteraffären, så vet jag att det är helt okej.

Så in med tulpanerna. Då kommer ljuset!

 

Om dagens 50 är det nya 30, så är dagens -15 det samma som gårdagens -30.