2015-10-17 06:00

2015-10-17 06:00

Sysslar FP med mobbning?

Förekommer mobbning inom Folkpartiet i Åmål?

Hur mycket fritt tänkande får det vara i ett parti, och hur mycket partipiska ska det vara? Lisbeth Vestlund vill inte rätta in sig i ledet och då vill inte den lokala partiledningen ha henne kvar. Men Vestlund vägrar träda tilllbaka. Hon ska fortsätta företräda Folkpartiet i Åmål.

Enligt FP-ledningen är hon obstinat, enligt Vestlund får hon inte vara med och leka. Ungefär som på skolgården, alltså. Om hon mobbats och frysts ut eller om det är så att hon får ta konsekvenserna av osolidariskt handlande är förstås omöjligt för en utomstående att veta.

En soppa är det, hur som helst. Att den här frågan inte kunnat lösas internt är förstås ett nederlag för Folkpartiet Liberalerna i Åmål.

Trots att arbetslösheten är ganska hög i Sverige, har företagen till och från svårt med matchningen, det får vi höra då och då.

I Indien kan man snacka om arbetsgivarens marknad.

Hög arbetslöshet, möjligen i kombinationen med dagens avancerade kommunikationsteknik, gör att förhållandena i Indien är på en något högre nivå än i Sverige. Svindlande hög, faktiskt.

När delstatsregeringen i Uttar Pradesh utlyste 368 enklare, lågt betalda jobb – så sökte 2,3 miljoner människor jobben!

Trots att det handlade om uppgifter som att koka te och springa ärenden mellan olika kontor, sökte 255 personer med doktorsgrad och omkring 150 000 personer med akademisk examen.

Den utlovade lönen låg på motsvarande knappt 2 000 kronor i månaden...

Vad kostar det inte av tid och kraft att skicka ut 2 200 632 ”Tack för visat intresse”-brev?

Det var inget bra år för Ignobelpriset, känns det som. Priset belönar forskning som är lite skrattretande, men som ändå ska mana till eftertanke. Prisen i olika kategorier delades nyligen ut för 25:e gången.

Bäst i år är kanske forskningen som skall leda till att man kan göra ett kokt ägg okokt. Vitan löses upp med ett urinämne. Det låter ju helt barockt, men tricket kan komma att få sitt användningsområde inom industri, läkemedelsutveckling, miljöteknik och jordbruk.

Jobbigaste forskningen var avgjort den om var bisticken gör mest ont på människokroppen. Forskarna fick själva ställa upp som försökskaniner. Det visade sig att bistick gör mest ont – i tur och ordning – i näsborren, på överläppen och på penisskaftet.

Då har alltså övertecknat varit med om det näst mest jävliga man kan vara i det hänseendet.

Ove Rydh

Förekommer mobbning inom Folkpartiet i Åmål?

Hur mycket fritt tänkande får det vara i ett parti, och hur mycket partipiska ska det vara? Lisbeth Vestlund vill inte rätta in sig i ledet och då vill inte den lokala partiledningen ha henne kvar. Men Vestlund vägrar träda tilllbaka. Hon ska fortsätta företräda Folkpartiet i Åmål.

Enligt FP-ledningen är hon obstinat, enligt Vestlund får hon inte vara med och leka. Ungefär som på skolgården, alltså. Om hon mobbats och frysts ut eller om det är så att hon får ta konsekvenserna av osolidariskt handlande är förstås omöjligt för en utomstående att veta.

En soppa är det, hur som helst. Att den här frågan inte kunnat lösas internt är förstås ett nederlag för Folkpartiet Liberalerna i Åmål.

Trots att arbetslösheten är ganska hög i Sverige, har företagen till och från svårt med matchningen, det får vi höra då och då.

I Indien kan man snacka om arbetsgivarens marknad.

Hög arbetslöshet, möjligen i kombinationen med dagens avancerade kommunikationsteknik, gör att förhållandena i Indien är på en något högre nivå än i Sverige. Svindlande hög, faktiskt.

När delstatsregeringen i Uttar Pradesh utlyste 368 enklare, lågt betalda jobb – så sökte 2,3 miljoner människor jobben!

Trots att det handlade om uppgifter som att koka te och springa ärenden mellan olika kontor, sökte 255 personer med doktorsgrad och omkring 150 000 personer med akademisk examen.

Den utlovade lönen låg på motsvarande knappt 2 000 kronor i månaden...

Vad kostar det inte av tid och kraft att skicka ut 2 200 632 ”Tack för visat intresse”-brev?

Det var inget bra år för Ignobelpriset, känns det som. Priset belönar forskning som är lite skrattretande, men som ändå ska mana till eftertanke. Prisen i olika kategorier delades nyligen ut för 25:e gången.

Bäst i år är kanske forskningen som skall leda till att man kan göra ett kokt ägg okokt. Vitan löses upp med ett urinämne. Det låter ju helt barockt, men tricket kan komma att få sitt användningsområde inom industri, läkemedelsutveckling, miljöteknik och jordbruk.

Jobbigaste forskningen var avgjort den om var bisticken gör mest ont på människokroppen. Forskarna fick själva ställa upp som försökskaniner. Det visade sig att bistick gör mest ont – i tur och ordning – i näsborren, på överläppen och på penisskaftet.

Då har alltså övertecknat varit med om det näst mest jävliga man kan vara i det hänseendet.

Ove Rydh