2015-06-30 09:00

2015-06-30 09:00

Fel påtalas om brygga

Kolumnen 30 juni

Hur tänkte Lasse Dahlqvist? Det är ju helt fel i hans text. Saken behandlas längre ner i spalten.

Först annat med musikanknytning. Les Misérables är den musikal som spelas mest i världen. Musik, text och handling är oemotståndlig.

Sångaren Anton Lindblom med rötter i våra trakter, tog ett djärvt grepp när han tillsammans med pianisten Markus Laveson framförde en komprimerad version av den berömda musikalen i Ånimskogs kyrka. Lindblom sjöng oförväget så gott som alla roller. Det fick vara tenor, baryton, bas och till och med sopranpartier. Ibland stöttade Laveson med sång eller trombon. Allt med enkla kläd- och scenografigrepp.

Det blev en timmes tämligen njutbar upplevelse, där vi påmindes om både handling och musikalens vackra musik.Så ser vi att Åmåls kommun tillsammans med bland andra Malung slåss för sitt skattekontor. Man har fått ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling (C) – son till Fälldins gamle industriminister Nils G Åsling – att engagera sig. Skatteverkets chef har kallats till utskottet i ärendet.

Det är bra att vi ute i landet fightas för att behålla en del statlig service och arbetsplatser. Glesbygdsområdena håller ju på att dräneras.Vi här i Åmål har inga formella möjligheter att påverka Skatteverkets beslut om att lämna oss. Frågan ligger utanför kommunens beslutssfär. Vi kan bara hoppas att få stöd från våra valda ombud i riksdagen.

Fast här gör jag reflektionen: Kommunen slåss förtjänstfullt med näbbar och klor för skattekontoret. Samtidigt retar man statliga Sjöfartsverket genom att Bodmark (S) bl.a. får jäklas genom sin konstiga inställning till gamla varvsområdet. Slå vakt även om Sjöfartsverkets närvaro i Åmål.Med fortsatt sjöanknytning kommer nu Lasse Dahlqvist. Jag är säker på att ni sjungit med i ”Dans på Brännö brygga”. I helgen sjöng jag för 500:de gången på en tillställning på just Brännö om dess brygga med kända slutklämmen ”slår för en liten vän, och för Bohuslän”.

Fel i texten, ropade en snubbe. Jag undrade?

– Brännö ligger inte i Bohuslän. Ön ligger i Västergötland.

Jo, där ser man. Själv har jag aldrig tänkt annat än att Lasse Dahlqvist hade ordning på geografin. Och det hade han säkert. Men ”liten vän”rimmar så bra på ”Bohuslän”.

Hitta rim på Västergötland är svårt.

Sune Tholin

sune.tholin@mac.com

Först annat med musikanknytning. Les Misérables är den musikal som spelas mest i världen. Musik, text och handling är oemotståndlig.

Sångaren Anton Lindblom med rötter i våra trakter, tog ett djärvt grepp när han tillsammans med pianisten Markus Laveson framförde en komprimerad version av den berömda musikalen i Ånimskogs kyrka. Lindblom sjöng oförväget så gott som alla roller. Det fick vara tenor, baryton, bas och till och med sopranpartier. Ibland stöttade Laveson med sång eller trombon. Allt med enkla kläd- och scenografigrepp.

Det blev en timmes tämligen njutbar upplevelse, där vi påmindes om både handling och musikalens vackra musik.Så ser vi att Åmåls kommun tillsammans med bland andra Malung slåss för sitt skattekontor. Man har fått ordföranden i riksdagens skatteutskott Per Åsling (C) – son till Fälldins gamle industriminister Nils G Åsling – att engagera sig. Skatteverkets chef har kallats till utskottet i ärendet.

Det är bra att vi ute i landet fightas för att behålla en del statlig service och arbetsplatser. Glesbygdsområdena håller ju på att dräneras.Vi här i Åmål har inga formella möjligheter att påverka Skatteverkets beslut om att lämna oss. Frågan ligger utanför kommunens beslutssfär. Vi kan bara hoppas att få stöd från våra valda ombud i riksdagen.

Fast här gör jag reflektionen: Kommunen slåss förtjänstfullt med näbbar och klor för skattekontoret. Samtidigt retar man statliga Sjöfartsverket genom att Bodmark (S) bl.a. får jäklas genom sin konstiga inställning till gamla varvsområdet. Slå vakt även om Sjöfartsverkets närvaro i Åmål.Med fortsatt sjöanknytning kommer nu Lasse Dahlqvist. Jag är säker på att ni sjungit med i ”Dans på Brännö brygga”. I helgen sjöng jag för 500:de gången på en tillställning på just Brännö om dess brygga med kända slutklämmen ”slår för en liten vän, och för Bohuslän”.

Fel i texten, ropade en snubbe. Jag undrade?

– Brännö ligger inte i Bohuslän. Ön ligger i Västergötland.

Jo, där ser man. Själv har jag aldrig tänkt annat än att Lasse Dahlqvist hade ordning på geografin. Och det hade han säkert. Men ”liten vän”rimmar så bra på ”Bohuslän”.

Hitta rim på Västergötland är svårt.

Sune Tholin

sune.tholin@mac.com